• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Zirve Konyaya ivme kazandıracaktır
02 Kasım 2010 Salı 11:26

'Zirve Konya'ya ivme kazandıracaktır'

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından düzenlenen ''Gelişen Kentler Zirvesi'' Dedeman Konya Otel'de başladı.
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı ErdoğanBayraktar, yakalanan istikrar ortamının devam etmesini istediklerini belirterek,''Bu istikrara devlet, millet ve işadamları olarak çok iyi ve namusumuz gibisarılmamız lazım'' dedi.      Konya Büyükşehir Belediyesi ile Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği(GYODER) tarafından düzenlenen ''Gelişen Kentler Zirvesi'' Dedeman Konya Otel'debaşladı.
    
GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Tanes, zirvenin açılışında yaptığıkonuşmada, gayrimenkul zirvelerine ek olarak gelişen Anadolu kentlerini dahadetaylı incelemeye çaba harcadıklarını ve bu amaçla Gelişen Kentler Zirvelerinidüzenlemeye başladıklarını söyledi.
    
İlk zirveyi Bursa'da gerçekleştirdiklerini anımsatan Tanes, ''Çok olumlutepkiler aldık. İkincisi ise Konya'da düzenleniyor. Konya Büyükşehir Belediyesi,Konya'yı sayılı dünya kentleri arasına getirmeyi hedefliyor ve bu amaçla zirveyeev sahipliği yapıyor'' dedi.
    
Tanes, zirvede gayrimenkul sektörünü her unsuruyla masaya yatıracaklarını vekonunun uzmanlarının değerlendirmeler yapacağını bildirdi.
    
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, zirvede gayrimenkulsektöründeki fırsatlar ve imkanların değerlendirileceğini bu kapsamda Konya'nınimkanları konusunda da sunumlar yapılacağını kaydetti.
    
Zirvenin ikincisinin Konya'da düzenlenmesini önemsediklerini bildirenAkyürek, ''Konya medeniyetimizin en önemli şehirlerinden birisi. Üniversitesi,yerel yönetimleri, kamu kurumları ve halkıyla birlikte Konya'yı geçmişi kadarbaşarılı ve görkemli bir gelecekle buluşturmalıyız'' dedi.
    
Akyürek, Konya'nın Türkiye'nin yükselen yıldızlarından ve Anadolu'nun cazibemerkezlerinden biri olduğunu belirtti.
    
TOKİ BAŞKANI BAYRAKTAR
      
TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar da, GYODER'in desteklenmesi gerektiğini vezirvenin Konya'da düzenlenmesinin çok önemli olduğunu söyledi.    
Gelinen dünya diliminde devletler kadar şehirlerin de yarıştığını anlatanBayraktar, ülkelerin şehirlerin markalaşmasıyla ön plana çıktığını ifade etti.
    
Konya'nın marka şehirlere çok güzel bir örnek olduğunu dile getirenBayraktar, gerek tarihi mirasın kendine sağladığı imkanlarla gerekse coğrafyasıile Konya'nın Türkiye için önemli bir şans olduğunu vurguladı.
    
Hem istihdam özellikleri bakımından hem de diğer güzellikleriyle Konya'nınzirveye oynadığını anlatan Bayraktar, Konya'nın sadece Türkiye'de değil dünyayaörnek olduğunu bildirdi.
    
Bayraktar, TOKİ'nin Konya'ya yapmakta olduğu yatırımların miktarının 700milyon lirayı bulduğunu, 10 bin konutu aştıklarını, okul ve hastaneler ileçeşitli yatırımlar yaptıklarını söyledi.
    
Zirvenin Konya'ya ivme kazandıracağını vurgulayan Bayraktar, Büyükşehir veMeram belediyeleriyle çok güzel kentsel dönüşüm yapacaklarını bildirdi.
    
İSTİKRARA SAHİP ÇIKMALIYIZ
        
Bayraktar, zirvenin Aksaray, Niğde, Karaman, Ankara, Marmara, Ege ve ülkemiziçin de çok önemli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
    
''Eğer biz ülkemizde marka kentler ve cazibe merkezileri oluşturmazsakMarmara ve Ege bölgesindeki sıkıntıları çözemeyiz. Bugün İzmir'deki sorunlar çokbüyük. İstanbul ve Marmara aynı şekilde. Marka şehirleri artırmamız lazım. Birşehrin marka olması açısından neler cazipse onları çok iyi tanıtmamız lazım. BizTürkiye'nin gelişmesi bakımından yakalanan istikrar ortamının devam etmesiniistiyoruz. Bu istikrara devlet, millet ve işadamları olarak çok iyi ve namusumuzgibi sarılmamız lazım. Devletimizin ve milletimizin gelişmesi, vatanımızındirliği için bu istikrara çok sıkı sarılmalıyız. Türkiye'yi dünyada lider ülkelerarasına çıkarmak için biz elimizden geleni yapacağız.''
    
Zirveye, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Karaman Valisi Süleyman Kahraman,Selçuk Üniversitesi, Mevlana Üniversitesi ve KTO Karatay Üniversitesi rektörleriile sektör temsilcileri katıldı. 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA