• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ziraat Odasından rekolte değeri açıklaması
19 Ocak 2013 Cumartesi 14:01

Ziraat Odası'ndan rekolte değeri açıklaması

Konyanın Kulu İlçesi Ziraat Odası Başkanı İsmet Erdoğan, ilçede TÜİK tarafından dekar başına belirlenen rekolte değerlerinin düşük olduğunu söyledi.
 Konya’nın Kulu İlçesi Ziraat Odası Başkanı İsmet Erdoğan, ilçede TÜİK tarafından dekar başına belirlenen rekolte değerlerinin düşük olduğunu söyledi.
Kulu Ziraat Odası Başkanı İsmet Erdoğan, geçtiğimiz yıllarda Kaymakamlık başkanlığında oluşturulan bir komisyonun, üreticiye verilecek prim miktarını belirlemede esas alınan dekar başına rekolte değerlerini belirlediğini ama artık rekolte değerlerini Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) belirlediğini hatırlattı. TÜİK’in buğday üreticisine ortalama verimin dekar başına 240 kilogram olarak tespit ettiğini kaydeden Erdoğan, normalde bu değerin dekar başına 550 kilogram olması gerektiğini savundu. Erdoğan, “Kulu Ziraat Odası olarak bu uygulamanın 2013 yılında başlatılması için gerekli başvuruları yaptık. Bu durumdaki çiftçilerin zarar görmemesini istiyoruz. Kulu’nun çevre ilçelerindeki TÜİK buğday ortalamaları Cihanbeyli’de dekara 220, Haymana’da 180, Şereflikoçhisar’da 264 kilogram” dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA