• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Zincirler Kırılsın Ayasofya Cami Olarak Açılsın
24 Nisan 2013 Çarşamba 14:53

\'Zincirler Kırılsın Ayasofya Cami Olarak Açılsın\'

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şube Başkanı Yusuf Güneş, Ayasofyanın tekrar cami olarak ibadete açılması için Zincirler Kırılsın Ayasofya Cami Olarak Açılsın adlı imza kampanyası...
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şube Başkanı Yusuf Güneş, Ayasofya’nın tekrar cami olarak ibadete açılması için “Zincirler Kırılsın Ayasofya Cami Olarak Açılsın” adlı imza kampanyası başlattıklarını ve hedeflerinin 10 milyon imza toplamak olduğunu ifade etti.
Zafer Meydanı’nda basın açıklaması yapan AGD Konya Şube Başkanı Yusuf Güneş, 82 ilde Ayasofya’nan tekrar cami olarak açılması için imza kampanyası başlatıldığını belirtti. Ayasofya’nın emperyalist güçlerin ve Bizans zihniyetinin baskısıyla hukuksuz bir şekilde müzeye çevrildiğini düşündüklerini savunan Güneş, “Yoksa 24 Kasım 1934’te yapılan bir işlemin 5 Haziran 1935 tarihli, 2762 sayılı Vakıflar Kanunu’nun 17. maddesine dayandırılması izah edilemez. Bu yanlışlık behemehal düzeltilmelidir. Ayasofya ne taş, ne binadır. Ayasofya Hakk’ın batılı kuşatmasıdır. Ayasofya, cihat ruhunun remzi, akıncıların nal seslerinin tekbir sesleriyle buluştuğu İlay-ı Kelimetullah aşkının yapı taşıdır. Ayasofya, üzerinde yaşadığımız bu diyarın İslam beldesi olduğunun sembolüdür. Fethin nişanı ve Sultan Fatih’in vakfıdır. Ayasofya’nın gerçek hükmü şahsiyetine ulaştırılması, Fatih’e vefa ve geleceğimizin bekası için şarttır. Ayasofya’nın ibadete kapatılması Fatih’in ve şehitlerimizin kemiklerini sızlatmaktadır. Bu konu sadece bizim değil bütün ümmetin derdidir. Herkesi bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz. İstanbul İslam’ın baş şehridir. Sembol şehridir. Ayasofya Camisi de İstanbul’un sembolüdür. Fethin sembolüdür. Mukaddes bir binadır. Müminlerin bir mabedidir. Bir kez cihetini Beytullah’a dönmüş bir yapıdır. Milletimizin arzusu Ayasofya Camisi’nin minarelerinde ezan sesini yeniden duymak, Ayasofya Camisi’nde Alemlerin Rabbinin huzuruna yeniden durmaktır” diye konuştu.
Anadolu Gençlik Deneği mensupları olarak Ayasofya Camisi’nin tekrar ibadete açılabilmesi için 15 Nisan 17 Mayıs tarihleri arasında ülke genelinde “İmzanla Zincirleri Kır” adlı bir kampanya başlattıklarını yineleyen Güneş, hedeflerinin 10 milyon imza olduğunu sözlerine ekledi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA