• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Zeynep’in yaşam mücadelesi gözleri doldurdu
04 Temmuz 2014 Cuma 11:22

Zeynep’in yaşam mücadelesi gözleri doldurdu

Konya’nın Beyşehir ilçesinde 4 kez yemek borusu ve kalp ameliyatı olan 4 yaşındaki Zeynep, sadece 50 lira olan hazır mama ve su ile beslenebiliyor.
Konya’nın Beyşehir ilçesinde 4 kez yemek borusu ve kalp ameliyatı olan 4 yaşındaki Zeynep, sadece 50 lira olan hazır mama ve su ile beslenebiliyor. Kızının beslenebilmesi için gerekli olan mamayı satın almakta zorlanan anne, kendilerine uzatılacak yardım elini bekliyor. 
 
Hacıakif Mahallesi, Üçcevizler Sokak’ta iki katlı bir evin zemin katında kızıyla birlikte yaşayan Arife Zor (35), eşinin cezaevinde olması nedeniyle zor günler geçirdiğini söyledi. Üç ayda bir Kaymakamlık tarafından yapılan 500 liralık yardımla geçinmeye çalıştığını belirten Arife Zor, “4 yaşına giren kızım bu yaşına kadar 4 ayrı operasyon geçirdi. Yemek borusuna ek yapıldı, o yüzden beslenmesi sadece mama ve su ile olabiliyor. Başka hiçbir şey yiyemiyor, boğazından geçmiyor” dedi.
 
Çocuğunun beslenmesi için hayati öneme sahip özel hazır mamanın bir tanesinin 50 lira olduğunu, iki günde bir mama tüketen çocuğunun aylık kendisine 750 lira masrafı olduğunu ifade eden Arife Zor, herhangi bir gelire sahip olmadığı için mama almakta zorlandığını dile getirdi. Evinin kirasını bile ödeyemediğini ve zor günler geçirdiğini anlatan Zor, “Ne olur bize ve çocuğuma yardım edin” diyerek hayırseverlere çağrıda bulundu.
 
GENİZ ETİ DE ALINACAK
Çocuğunun her şeyi yemek istediğini ancak buna imkan olmadığını ifade eden anne Zor, kendisinin ise bir şeyler pişirip getirenler olursa çocuğunu görmemesi için uyutarak yiyebildiğini söyledi. Doktorların çocuğu için yazdığı ilaçları bile alamadığını belirten Zor, “Doğumdan sonra Konya’da hem yemek borusundan hem de kalpten ameliyat olan ve 4 yaşına gelinceye kadar 4 ayrı operasyon geçiren çocuğumun şimdi de geniz etini alacaklarını söylüyorlar. Doktorlar, ‘tıkandığında hemen getirin’ diyor ama Konya’daki hastaneye getirip götürmekte de imkansızlıklardan dolayı zorlanıyorum” dedi.
 
Çocuğunun sağlığına kavuşması için her gün gözyaşı döküp dua ettiğini belirten Zor, “Kızımla birlikte her gün el açıp, dua ediyoruz” diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA