• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Zamanda hayalet hat
08 Mart 2016 Salı 09:04

Zaman'da hayalet hat

Pensilvanya'nın emir ve talimatları Zaman'ın Yenibosna'daki merkezine, buradan da izi takip edilemeyen "Thin Client" cihazıyla imamlara aktarıldığı belirlendi.
Paralelin merkez üssünden ‘hayalet hat’ çıktı. Thin Client adlı cihazla 81 ilden toplanan verilerin Zaman üzerinden Pensilvanya’ya gönderildiği, aynı sistemle Gülen’in talimatlarının yayıldığı belirlendi.
 
Mahkeme tarafından kayyum atanan Zaman Gazetesi’nin sadece bir medya kuruluşu olmadığı paralel örgütün operasyonlarının karargahı olduğu bir bir ortaya çıkıyor.

“Şike Davası”nın planlandığı Yenibosna’daki Zaman binası paralel yapının üssü konumunda. FETÖ’nün imamlarının elde ettikleri bilgileri Zaman Gazetesi il temsilciliğinde bulunan “Thin Client” cihazına aktararak önce Yenibosna’da bulunan Zaman Gazetesi’ndeki ana sunucuya, buradan ABD’ye Fetullah Gülen’e ve yurtdışındaki bazı ülkelere gönderdikleri ortaya çıktı.

YAYGARA BOŞUNA DEĞİL

“Medyaya darbe” diye yaygara koparan paralel örgütün asıl derdi, gazetenin içerisindeki kumpas belgeleri. “Türkiye İmamı” olan ve firar eden Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı’nın desteğiyle şike kumpasının Yenibosna’daki Zaman binasında planlandığı tespit edilmişti.

Ardı ardına süren operasyonlar nedeniyle imamları bir bir yurtdışına kaçan, kumpasçı polisleri ortaya çıkan paralel yapı hâlâ istihbarat toplamak ve yakalanmamak için her yolu deniyor.

İstihbarat birimleri örgütün gizli şifrelerini çözmeyi başardı. Peki paralel örgüt elde ettikleri bilgileri nasıl yurtdışına kaçırıyor? Paralel yapının şemasında il imamı ve yardımcısından sonra üçüncü sırada, o ildeki Zaman gazetesinin temsilcisi etkili kişi olarak geliyor.

Her ildeki Zaman gazetesinin bir bilgisayarına “Thin Client” cihazı yerleştirildi. Bu cihazın önemi içerisindeki bilgi gönderildikten sonra kopya bırakmaması.

Yani olası bir baskında cihaza el konulursa geriye dönük bir bilgiye ulaşılamıyor. İl imamları ellerindeki bilgileri bu cihaz üzerinden gönderiyordu.

Zaman’da kayyum heyetine boş bir bina bırakıldı. Binadaki kamera sisteminin kayıtları alındı ve hard diskleri sökülerek çalışamaz duruma getirildi.

Bu cihaz kopya bırakmıyor

Gazetedeki bilgisayarlara yerleştirilen Thin Client adlı cihazın özelliği, atılan verilerle ilgili hiçbir datayı kaydetmemesi... 81 ildeki imamların bu şekilde topladıkları bilgileri merkeze gönderdiği, oradan da yurtdışına ulaştırıldığı tespit edildi. Örgüt, Gülen'den gelen talimatlar için de aynı yolu izlemiş!                    

CİHAN’a kayyum atandı

Bu arada, Cihan Haber Ajansı ve Reklamcılık A.Ş'ye kayyum atandı. İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talebini değerlendirerek Cihan Haber Ajansı ve Reklamcılık A.Ş'ye kayyum atanmasına karar verdi. Mahkeme, kayyum olarak atanan kişilerin derhal toplanarak, Yönetim Kurulu Başkanı'nı kendi arasından seçmesine karar verirken, şirketin faaliyetlerini yönetmeyi derhal devralmalarına hükmetti. 

star

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA