• Konya14 °C

Lokman Koyuncuoğlu

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Zaman anketine kim inanır?

04 Şubat 2014 Salı 15:40

17 Aralık sonrası en çok merak edilen konuların başında, 30 Mart seçimlerinin nasıl sonuçlanacağı, Ak Parti’nin oylarında gerileme olup olmayacağıdır. Bu noktada objektifliğine güvenilen araştırma şirketlerinin yaptığı kamuoyu yoklamalarında çıkan ortalama sonuç şöyle; Ak Parti: yüzde 47-51 CHP: 23-26, MHP: 14-18 kalan kısmı da yüzde %10’u geçmeyen partiler paylaşıyor.

Dün Zaman gazetesinde yapılan anket ise çok ilginç ve taraflı sonuçlar yansıtıyor. Haliyle bu anketi acaba kim yapmış diye bakıyorsunuz. Araştırma Cihan tarafından yapılmış. Cemaatin haber ajansı Cihan vardı, sanırım bu da araştırma şirketi Cihan. Sonuçlara bakınca söylediğim ilk cümle şu oldu; Bu anket olsa olsa Zaman gazetesi okurları üzerinde yapılmıştır. Yoksa böyle  sonuçların çıkması mümkün değildir.

Bu Pazar seçim olsa kime oy verirsiniz anketinde Ak Parti’yi yüzde 37’lerde, CHP’yi yüzde 28’lerde gösteren anketin en ilginç sonucu ise BBP’de. BBP bu seçimlerde yüzde 4,1 oranına çıkmış. Hadi ya, dediğinizi duyuyorum. Bende öyle dedim, hadi ya…

BBP’nin yüzde 4,1 olarak gösterilmesi yukarıdaki tezimi kuvvetlendiriyor. Gerçekten bu anket belliki sadece Zaman okurları üzerinde yapılmış. Tamam cemaat oyunu BBP’ye versin, hadi bu oranda yüzde 3,5 olsun iyi de AK Parti’nin 13 puanlık oyunu ne yaptınız. Böyle anket sonucu olur mu? Olsa bile kim inanır size?

Diğer taraftan iki yönlendirici anket var. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Abdullah Gül için oran yüzde 47 iken, Recep Tayyip Erdoğan için yüzde 17,5. Cemaatin, baştan beri söylemlerini ankete dökmüşler bu haliyle. "Bu ülkeye Cumhurbaşkanı olarak Recep Tayyip Erdoğan’ı istemiyoruz" diyorlar açıkça. Tamam da siz anket yapıyorsunuz, son sözü Millet söylüyor ve şimdiye kadar söylediklerini hep yaptı bu millet. Öyle yönlendirme anketlere de karnı tok herkesin. Millet Recep Tayyip Erdoğan’ı nerde görmek isterse, gereğini yapar. Sizin uluslararası güçlerin etkisiyle böyle bir işe soyunmanız boşa gidecek haberiniz ola!

17 Aralık sürecinin ne olduğu ile ilgili soruya ise sadece yüzde 28’lik bir kitle “Hükümete karşı uluslararası bir komplodur” demiş, yüzde 60’lık bir kesim ise bekleneceği gibi, yolsuzluk operasyonudur” diye cevaplamış.

Oysa Konya sokaklarını bir dolaşsanız, sanayilere bir gitseniz karşınıza neler çıkar neler. Sadece Konya da değil, tüm Anadolu’da, tüm ülkede.

İşte son günlerde en çok duyulan eleştirilerden bazıları;

Artık o gazeteyi dükkanımda görmek istemiyorum. Şimdiye kadar belki 250-300 bin lira yardım ettim, artık avuçlarını yalarlar… Canım ülkemizi işbirlikçi hainlerle bir olup sattılar. Bu döviz hareketlerinden çok büyük zararım var, sebebi onlar, beni bitirdiler. Tüm dünyaya Türkiye’yi rezil etmek için el birliği içinde uğraşıyorlar. Şubat tatili geldi, yılı beklemedim çocuğumu okullarından aldım.

Bunlar serzenişlerden bir kısmı. Daha neler var neler. Yazamayacağım ölçüde sert ve ağır ifadeler olanları söylemiyorum bile.

Şimdi durum Anadolu’da buyken, Ak Parti yüzde 37’ye mi düşecek. Hiç güleceğim yoktu. Üstelik, çok sayıda vatanperver MHP’li, Saadetli, gerçek BBP’li de şimdiye kadar hiç Ak Parti’ye oy vermedim ama bu seçimde vereceğim diyor. Onlar oyunun büyüklüğünün farkında. Türkiye’ye ihanet edenleri biliyorlar ve hesabı sandıkta göreceğiz diyorlar.

Onun için telaşa gerek yok. 30 Mart seçimleri gerçekten kader seçimleri. Bunu Türkiye’yi seven herkes anladı. 30 Mart seçim sonuçlarından şüphe duymaya gerek yok, ancak gerçekleri anlatmaya devam…

 

Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA