• Konya5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Zaferin yıl dönümünde Mehmetçiğe anne yemeği
18 Mart 2018 Pazar 14:03

Zaferin yıl dönümünde Mehmetçiğe anne yemeği

Zaferin yıl dönümünde Mehmetçiğe anne yemeği

“Ana Kucağından Peygamber Ocağına” projesi Çanakkale Eceabat’ta bulunan Kabatepe Jandarma Karakolu’nda Meram Belediye Başkanı Fatma Toru ve beraberindeki heyetin ziyareti ile devam etti. Jandarma Genel Komutanlığı ve Meram Belediyesi iş birliğiyle hazırlanan proje kapsamında ilk olarak Şırnak'ta vatan savunmasını sürdüren Mehmetçiğe, Bacıyan-ı Meram Kadın Girişimci Kooperatifi’nde hazırlanan anne yemeklerinin ulaştırılmasıyla gerçekleştirilmişti.

ANNE ŞEFKATİYLE HAZIRLANDI

Proje kapsamında Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, meclis üyeleri ve Meram Muhtarlar Derneği Başkanı Çanakkale’de vatani görevini yerine getiren askerleri de anne yemeği ile buluşturdu. Meram Belediyesi bünyesinde bulunan Bacıyan-ı Meram Kadın Girişimci Kooperatifi’ndeki kadınlar, özenle ve anne şefkatiyle hazırladıkları su böreği, sarma, dolma, içli köfte, baklava, turşu gibi yiyecekleri Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıl dönümünde Çanakkale’deki ana kuzusu Mehmetçiklere gönderdi. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, karavanadaki yemekleri askerlere kendisi ikram ederken anne yemeklerini özlediklerini belirten Mehmetçikler Başkan Toru’ya teşekkür ettiler.

“ORDUMUZ BU MİLLETİN DUALARINI ALDIKÇA ÖNÜNDE KİMSE DURAMAZ”

Yapılan projenin çok özel ve güzel olduğunu belirten Alay Komutanı Jandarma Albay Necmi İnce, “Ordumuzun arkasında bu millet oldukça ve bu milletin dualarını aldıkça yürür gider, önünde kimse duramaz.” dedi.

“RABBİM ŞANLI ORDUMUZU KORUSUN”

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru ise, Çanakkale’de Mehmetçiklerle bir arada olmanın onur ve gurur olduğunu dile getirirken “Aralık ayında Ana Kucağından Peygamber Ocağına diyerek başladığımız proje yıl sonuna kadar devam edecek. Bu kapsamda bugün Çanakkale’de özellikle 18 Mart’ın arifesinde sizlerle beraber olmak bizlere keyif verdi. Hepinizle gurur duyuyoruz. Devletimizin ve milletimizi bekası için bizler rahat yaşarken sizler bizim adımıza nöbet tutuyorsunuz. Her daim dualarımız sizlerle. Rabbim şanlı ordumuzu korusun.” dedi.

Başkan Toru askerlere yine Bacıyan-ı Meram Kadın Kooperatifi’nde hazırlanan havlu takımlarını hediye ederken, hep beraber hatıra fotoğrafı çektirildi.

“BAŞKAN TORU, ORGENERAL AVSEVER VE KORGENERAL AKSAKALLI İLE BİR ARAYA GELDİ”

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıl dönümü kutlamaları sebebiyle Çanakkale’de bulunan 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avseven ve 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı ile bir araya geldi. Başkan Toru, Avseven ve Aksakallı ile “Ana Kucağından Peygamber Ocağına” projesi ile ilgili bilgi alışverişinde bulunurken birlikte Çanakkale Zaferi kutlamalarının provasını takip ettiler.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA