• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Zafer işaretine "Rabia" ile yanıt verdi
30 Ağustos 2013 Cuma 09:59

Zafer işaretine "Rabia" ile yanıt verdi

Mısır'da gözaltına alınan İhvan liderlerinden Bilteci'ye 15 gün ihtiyati hapis cezası verildi.

Mısır Başsavcılığı, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) liderlerinden Muhammed el-Bilteci hakkında "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçlamasıyla 15 gün ihtiyati hapis kararı verdi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Bilteci Güney Giza başsavcılığı tarafından Kahirenin güneyindeki Limyan Tura cezaevinde 6 saat sorgulandı. Sorgulamayı yapanlar Bilteci'nin, Beyn es-Serayat bölgesindeki çatışmada, darbe karşıtlarını vatandaşlara karşı şiddet ve silah kullanmaları için kışkırtanlardan biri olduğunun anlaşıldığını ileri sürdü.

Bilteci'nin, kendisine sorgulama esnasında yöneltilen suçlamaların tamamını reddettiği, Beyn es-Serayat'ta meydana gelen şiddet olayları ile ilgili hiç bir bilgisinin olmadığını ve kendisinin orada bulunmadığını söylediği belirtildi.

Dün İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, güvenlik güçlerinin Bilteci'yi Kahire'nin batısında bulunan Giza bölgesindeki bir eve düzenledikleri baskında gözaltına aldıkları belirtilmişti.

Muhammed el-Bilteci'nin gözaltına alındığı sırada çekilen fotoğraflarda güvenlik güçlerinden biri "zafer" işareti yaparken Bilteci'nin de "Rabia" işaretiyle karşılık verdiği dikkati çekmişti.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA