• Konya8 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Zabıta Teşkilatı 190. yaşını kutluyor
01 Eylül 2016 Perşembe 18:07

Zabıta Teşkilatı 190. yaşını kutluyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, Belediye Zabıta Teşkilatı’nın 190. Kuruluş yıldönümü nedeniyle kutlama programı düzenledi. 

Konya Büyükşehir Belediyesi, Zabıta Teşkilatının kuruluşunun 190. yılını çeşitli etkinliklerle kutluyor. Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenen kutlama programında ilçe belediye başkanları adına konuşan Konya Büyükşehir Belediyesi eski Zabıta Müdürü, Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, “Büyükşehir Zabıtamız bugüne kadar çok güzel şeyler yaptı. Özellikle son zamanlarda engellilerle, turizmle ilgili birimler kurulması, insanlara nazik ve kibar bir dille yaklaşmanız takdire şayan. Amacımız, ülkemizi darbelere karşı koruduğumuz gibi hizmet ederken de güzel bir şekilde paylaşmak. Hepinizi tebrik ediyor, Zabıta Haftanızı gönülden kutluyorum” dedi.
Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mithat Büyükalim de, AK Parti Hükümetinin hizmet anlayışının merkezinde insan olduğunu vurgulayarak, “Bizim küçüklüğümüzde zabıtanın korkutan, esnafı kaçıran, seyyar satıcıyı kovalayan bir imajı var. Şimdi o imaj değişti. 190. yılını kutluyoruz ama Konya teşkilatımız 1835’te Hz. Pir’in yanında bulunan ilk belediye reisimiz Şair Şemi dönemine dayandırılıyor” diye konuştu.
Büyükalim, zabıta teşkilatımızın 190. yılının hayırlı olmasını diledi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Kılca, KOSKİ Genel Müdürü Ercan Uslu, Genel Sekreter Yardımcısı Abdülmelik Ötegen, Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Abdurrahman Karabudak, ilçe belediye başkanları ve Konya Büyükşehir Belediyesi daire başkanlarının katıldığı programda, zabıta teşkilatının kuruluşundan bu yana kullanılan kıyafetleri giyen zabıtalar dikkat çekti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA