• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Zabıta huzurumuz için çalışıyor
14 Ocak 2011 Cuma 13:21

Zabıta huzurumuz için çalışıyor

Zabıtalar, halkın huzuru ve düzeninin sağlanmasına yönelik çalışmaları çerçevesinde yaptıkları uygulamalarda, Kabahatler Kanununa aykırı hareket edenlere işlem uyguluyorlar..
Konya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, şehir halkının çevre ve gürültü kirliliğinden arındırılmış, düzenli, temiz bir yaşam alanına sahip olması amacıyla, yasal mevzuat gereği çalışmalarını sürdürüyor.
 
Zabıta Daire Başkanlığı, yetkili ve sorumlu olduğu bölgelerde yaptığı çalışmalar sonucunda 2010 yılında toplam 4 bin 239 adet gerçek ve tüzel kişi hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’na göre tutanak düzenledi.
 
Konya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, halkın duygularını sömürerek maddi menfaat elde edenlerin, dilencilik yapmasını önlemek için oluşturulan ekibin 2010 yılı içinde gerçekleştirdiği denetimlerde 242 kişiye 16 bin TL idari para cezası uyguladığı vurgulandı.
 
Başkalarının huzur ve sükununu bozacak şekilde çeşitli nedenlerle gürültüye sebep olan 21 gerçek ve tüzel kişiye 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’nun ilgili maddesini ihlalden 24 bin TL para cezası uygulandığını kaydedilen açıklamada, 200 kişiye ise mal-hizmet satışı yaparak çevreyi rahatsız etmekten 14 bin TL idari para cezası uygulandığı ifade edildi.
 
“2010 yılı içinde gerçekleştirilen denetimlerde evsel atık ve artıkları, bunların toplanmasına veya depolanmasına özgü yerler dışına atan 817 gerçek ve tüzel kişiye; sigara izmaritini yere atan 227 kişi ile inşaat atık ve artıklarını uygun yerler dışına atan 19 gerçek ve tüzel kişiye Kabahatler Kanunu’nun ilgili maddelerine göre düzenlenen tutanaklar sonucu 28 bin TL idari para cezası tahakkuk ettirilmiştir” denilen açıklamada; meydanlara, parklara, kamuya ait duvar veya alanlara, rızası olmaksızın özel kişilere ait alanlara kâğıt ve benzeri afiş-ilân asan 32 kişiye 6 bin 433 TL idari para cezası uygulandığı kaydedildi.
 
Zabıta Daire Başkanlığı’nın yetkili olduğu kamu hizmet binalarının kapalı alanları ile toplu taşıma araçlarında tütün mamulü tüketerek Kabahatler Kanunu’nun ilgili maddelerine aykırı hareket eden 30 kişi hakkında da 2 bin 100 TL idari para cezası uygulandığı vurgulanan açıklamada, vatandaşların huzur ve sükununu temin için, ilgili yasal mevzuat çerçevesinde çalışmaların devam edeceği dile getirildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA