• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yüzsüz bağışçıların isimleri açıklanacak
07 Ocak 2012 Cumartesi 10:19

Yüzsüz bağışçıların isimleri açıklanacak

Van depremi sonrası televizyonlarda başlatılan yardım kampanyalarına bağış vaadinde bulunupta bu sözünü yerine getirmeyenlere 1 ay daha süre verildi bu süre dolduğunda ise isimler deşifre edilecek.

Van depreminin üzerinden yaklaşık 3 ay geçti. Türkiye deprem sonrasında adeta tek yürek olarak Van için yardım seferberliği başlattı. Vatandaşların bireysel yardımlarını iki büyük televizyon kampanyası izledi. Söz konusu kampanyalarda 150 milyon TL'ye yakın para toplandı. Sadece ulusal değil yerel basında da birçok organizasyon gerçekleşti. Ayrıca bazı şirketler bu tutarın dışında gazetelere demeç vererek yardımda bulunduklarını açıkladı. Ancak edinilen bilgiye göre özellikle medya üzerinden yürütülen yardım kampanyalarında vaat edilen yardım tutarıyla gerçekleşen yardımlar arasında yarı yarıya fark oluştu. Bunun üzerine medya üzerindeki yardımların tek adresi olan Başbakanlık Afet Koordinasyon Merkezi ve Kızılay harekete geçti.

BAĞIŞÇILAR ARANIYOR

Kızılay ve Başbakanlık yardım sözü verip de ödeme yapmayanlara telefonla ulaştı ve yardımın yapılıp yapılmayacağını sordu. Bazı yardımlarda sözlerin tutulmadığı tespit edilince vaat sahiplerine bir ay daha süre verildi. Bu süre içinde de verilen sözler yerine getirilmezse ilgili kurumlar, bu isimleri kamuoyuyla paylaşacak. Başbakanlık Afet Koordinasyon Merkezi'nin hedefinde 50 milyar liranın üzerindeki yardımlar var. Verilen sözlerin takibi kapsamında ilgili kişileri tek tek arıyor. Kurumun hedefinde ise öncelikle büyük vaatler var. Bu kapsamda verilen en büyük sözler arasında yer alan bir inşaat firmasının 500 konutluk sözü de mercek altına alındı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA