• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yuvada büyürken verdiği sözü unutmadı
01 Şubat 2015 Pazar 11:43

Yuvada büyürken verdiği sözü unutmadı

Konya'da 1 yaşından sonra iki kardeşiyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yuva ve yurtlarında büyüyen Fatma Tutuk, alkışlanacak fedakarlığıyla herkese örnek gösteriliyor. Yurttan çıktıktan sonra da kendisini buradaki çocuklara adayan ve 8 yıldır mesai gözetmeksizin kadrolu çocuk eğiticisi olarak çalışan Fatma öğretmen, kurumda herkesçe "annem annem" olarak tanınıyor.

Şu an 33 yaşında olan Fatma Tutuk, anne ve babası ayrıldıktan sonra henüz 1 yaşındayken ağabeyi ve ablasıyla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne teslim edildi. Anne ve baba özlemiyle büyüyen Tutuk, babasını 18 yılda üç kere gördü. Annesiyle ise 20 yaşında tanıştı.

Çocukluğunda, "büyüyünce buradaki çocukları sahipsiz bırakmayacağım" diyerek kendisine söz veren Tutuk, yurttan ayrıldıktan hemen sonra bir süreliğine hiç arayan soranı olmayan iki çocuğa sahip çıktı.

Tutuk, kurumun kreşlerinde üç yıl gönüllü, beş yıl yuvada sözleşmeli çalıştı. Mesai gözetmeksizin 8 yıldır da kadrolu çocuk eğiticisi olarak görev yapan Fatma öğretmen, neredeyse ismiyle hiç hitap etmediği çocuklara sevgi ve şefkatle hep "annem" diyor. Mevlana Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu'nda çalışan Fatma öğretmen, kurumda herkesçe "annem annem" olarak biliniyor. İl Müdürü İzzet Güneş'in de katkılarıyla Tutuk, çocuklara faydalı olmak için koşturuyor.

- Hep onlar gülümsesin diye

Fatma Tutuk, yaptığı açıklamada, yurtta kalırken en çok arkadaşları aileleriyle izinli gidince üzüldüğünü söyledi. Kendilerine hep öğretmenlerinin ve devletin sahip çıktığını ifade eden Tutuk, o zamanlar büyüyünce yurtlarda ve yuvalarda çalışarak çocuklara faydalı olmayı kafaya koyduğunu dile getirdi.

Yurttan ayrıldıktan sonra iki çocuğa gönüllü annelik yaptığını, tatillerde, bayramlarda çocuklarla birebir ilgilendiğini aktaran Tutuk, bu tür yerlerde gönüllü çalışmanın mutluluğunu doyasıya yaşadığını bildirdi.

- "Son nefesime kadar çalışmak istiyorum"

Tutuk, çocukların dilinden anladığına ve başarılı olduğuna inandığını belirterek, şöyle devam etti:

"Aileler ve çocuklar arasındaki sorunları çözüyoruz. Bir nevi köprü konumundayız. Çocuğun eğitimi ve sağlığı güvence altına alınıyor. Diğer devlet dairelerinde çalışma imkanım vardı ancak tercih etmedim. Çocuklarımla çok mutluyum. Çocuk doğurmadım ama birçok çocuğun annesiyim. Çocuğa canı gönülden bakmak, bağlanmak da bir anneliktir. Her gün 'çocuklara daha fazla nasıl faydalı olabilirim' diye düşünüyorum. Onlara en iyi şekilde annelik yapmaya gayret ediyor ve çalışıyorum. Doğduğum kurumlarda son nefesime kadar çalışmak istiyorum." 

Devletin eğitim, fiziksel şartlar gibi birçok konuda çocuklara en iyi şekilde imkan sağladığını vurgulayan Tutuk, kurumdaki çocuklara herkesin küçücük de olsa sevgi göstermesini istedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA