• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
YURTKUR 390 bin öğrenciye kucak açacak
19 Ekim 2014 Pazar 13:10

YURTKUR 390 bin öğrenciye kucak açacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik, Konya'da düzenlenen amatör spor kulüplerine malzeme dağıtımı törenine katıldı.
Gençlik ve Spor Bakanlığının son dönemlerde yaptığı yeniliklerle kalitesi ve sayısı arttırılan yurtlar, öğrencilerin en önemli tercih yerlerinden biri haline geldi. Otel konforunu aratmayan yurtlara her yıl talep artıyor. Geçtiğimiz yıl 285 bin öğrenciye ev sahipliği yapan Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna (YURTKUR) bağlı yurtlar, aralık ayına kadar yaklaşık 390 bin öğrenciyi bünyesinde barındıracak. Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik, amatör spor kulüplerine malzeme dağıtımı töreni için geldiği Konya'da, soruları yanıtladı. Özçelik, üniversite öğrencilerine sundukları hizmet yönünden 2014 yılının kendileri için önemli olduğunu söyledi. Her yıl 400-450 bin üniversite öğrencisinin yurtlarda kalmak için YURTKUR'a başvurduğunu dile getiren Özçelik, başvuran herkesi barındırmak istediklerini ve bunu hedeflediklerini ifade etti.
 
YURT SAYISINDA ARTIŞ SAĞLADIK
 
Özçelik, 2014 yılı itibarıyla yurt kiralama yöntemine gittiklerini vurgulayarak, şöyle konuştu: "2013 yılındaki yurtlara, 2014 yılında 206 yeni yurt binası ilave ettik. Türkiye genelindeki yurtlarımızda 2013 yılı itibarıyla 285 bin civarında olan yatak kapasitesini, aralık ayı itibarıyla yaklaşık 390 binlere ulaştıracağız. Yani bu yıl yatak kapasitesinde 105 bine yakın artış sağladık. İlk defa üniversiteye giren öğrencilerimizden 180 bin kardeşimizi yurtlara yerleştirmeyi hedefledik ve buna yaklaştık. Bakanlık olarak hedefimiz, üniversiteye girip de devlet yurtlarında barınmak isteyen her öğrencimizi yurtlarımızda barındırmak. İnşallah bu hedefe ulaşmak çok uzun sürmeyecek. Önümüzdeki 1-2 yıl zarfında bu hedefe ulaşmış olacağız."
 
OTEL KONFORUNDA YURTLAR
 
Özçelik, kendisinin de 20 yıl önce devlet yurtlarında kaldığına değinerek, şöyle devam etti: "Yurtlarımızın standardı o dönemdeki gibi değil. Kalite son derece yüksek. Odaları mümkün olduğu kadar 3-4 öğrenci kalacak şekilde ayarlamaya çalışıyoruz. Bu sayıyı aşmayan odalarda baza, dolap, çalışma masası, internet, tuvalet ve banyo var. Standardı yüksek yemek hizmeti sunuyoruz. Otel konforunu öğrencilerimize sağlamaya çalışıyoruz. Yurtlarımızda sadece öğrencilerimizi barındırmakla kalmayacağız. Hizmet kalitesini artırdık. Artırmaya da devam edeceğiz." İlk kez 2014 yılında başvuran öğrencilerin ekonomik ve sosyal durumlarının 11 ayrı birimde araştırıldığını anlatan Özçelik, bu sayede gerçek ihtiyaç sahiplerinin tespit edildiğini ve yurtlarda kalmalarının sağlandığını belirtti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA