• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yurt dışında Konya rüzgarı esti
16 Kasım 2015 Pazartesi 14:34

Yurt dışında Konya rüzgarı esti

Konya Sanayi Odası, yoğun bir yurt dışı iş gezisi dönemini geride bıraktı.

 Konyalı döküm firmaları KSO öncülüğünde Las Vegas’ta düzenlenen AAPEX Fuarı’nı ziyaret ederken, tarım makineleri sektörü temsilcileri de Almanya Agritechnica İş Gezisi’ne katıldı. Konyalı bir grup iş adamı da KSO, KTO ve MÜSİAD işbirliğiyle düzenlenen İran Yurt Dışı Gezisi’ne iştirak etti. 400’e yakın ikili iş görüşmesinin gerçekleştirildiği programlarda yeni iş bağlantıları yapıldı.

Dökümcüler, APEX 2015 Fuarı’na katıldı

Amerika’nın Las Vegas kentinde düzenlenen APEX 2015 Otomotiv Yan Sanayi Fuarı hakkında bilgi veren Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi, Konya Döküm Kümesi Başkanı Mehmet Ali Acar, Ur-Ge Projesi kapsamında düzenlenen iş gezisine Konya’dan 10 döküm firmasından 15 kişinin katıldığını söyledi. Fuar ziyaretiyle birlikte, Konya Döküm Kümesi’ni tanıtan organizasyonlar ve ikili iş görüşmeleri de düzenlediklerini aktaran Acar, Amerika iş gezisinin katılımcılar açısından verimli geçtiğini ifade etti. Acar, AAPEX 2015 Fuarı’nı 39 bin kişinin ziyaret ettiğini ve fuarı ziyaret eden Konyalı döküm sanayicilerinin kampana, porya, motor gömleği, diferansiyel grubu, piston, krank ve kam mili gibi kendi sektörleriyle ilgili ürün gruplarında inceleme yapma imkanı bulduklarını sözlerine ekledi.

İran, Konyalı sanayiciler için yeni bir moral kaynağı olacak

27 Konyalı iş adamı ile gerçekleştirilen İran Yurt Dışı Gezisiyle ilgili bilgi veren Konya Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Mustafa Veli Tekelioğlu, İran gezisinin Konyalı iş adamlarının yeni pazarlara ulaşması adına önemli olduğunu iletti. Tekelioğlu, “Son dönemde hem ülke olarak hem de şehir olarak ihracat rakamlarımızda ülkemizde yaşanan siyasi belirsizlik ortamından ve özellikle de Ortadoğu’da yaşanan savaş ve kaos ortamından kaynaklanan bir düşüş söz konusu. Konya Sanayi Odası olarak, hem bu kaybın giderilmesi hem de yeni pazarlara ulaşılması adına düzenlenen bu geziyi son derece anlamlı buluyoruz. Böyle bir dönemde düzenlenen İran yurtdışı iş gezisinin Konyalı sanayicilerimiz için yeni bir moral kaynağı olması en büyük arzumuzdur. Konya Sanayi Odası olarak önümüzdeki dönemlerde şehrimizin ekonomi aktörleri ile birlikte ülkemizin ve şehrimizin geleceği adına işbirliği içerisinde olmaya devam edeceğimizi belirtmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Tarım makinecileri Almanya Agritechnica Fuarı’nı gezdi

Konya Sanayi Odası tarafından organize edilen Almanya Agritechnica Fuarı’na da Konya’daki 18 işletmeden 28 kişi katıldı. Hannover ile ilişkilerin geliştirilmesine yönelik işbirliklerinin kurularak, tarım makineleri sektöründeki gelişmelerin takip edilmesinin amaçlandığı gezi kapsamında Agritechnica Tarım Makineleri Fuarı da ziyaret edilerek, burada incelemelerde bulunuldu.

Las Vegas’ta düzenlenen AAPEX Fuarı’na KSO Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Ali Acar, İbrahim Bozkurt Çağlayan, İran Yurtdışı Gezisi’ne KSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Veli Tekelioğlu, Agritechnica Tarım Makineleri Fuarı’na da KSO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Serin iştirak etti. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA