• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yurt binası yetersiz geliyor
25 Ocak 2011 Salı 15:23

Yurt binası yetersiz geliyor

MÜSİAD Konya Şubesi, Korunmaya Muhtaç ve Kimsesiz Çocuklar Vakfını misafir etti.
Korunmaya Muhtaç ve Kimsesiz Çocuklar Vakfı (KİMSEV) MÜSİAD Konya Şubesi’ne bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarete; Vakıf Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Yüzbaşıgil, Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Tekin, Vakıf Müdürü Muhittin Güneş ve Genel Sekreter Necati Sametoğlu katıldı. MÜSİAD adına heyeti Başkan Aslan Korkmaz ve Başkan Vekili Dr. Lütfi Şimşek kabul etti. 
 
Vakıf hakkında MÜSİAD heyetine bilgiler veren Vakıf Müdürü Muhittin Güneş, vakfın Konya merkezli olduğunu belirterek 1997 yılında kurulduğunu ve 1998 yılı itibariyle hizmet vermeye başladığı belirtti. Güneş; “Vakıf yurdumuzda şu an için 40 erkek öğrenciye bakmaktayız. Vakfımızın adından da anlaşıldığı üzere korunmaya muhtaç ve kimsesiz çocuklarımıza ev sahipliği yapıyoruz. Şu an sadece 12–18 yaş grubunda bulunan ve ilköğretim ile ortaöğretime devam eden çocuklarımıza bakıyoruz. Konya’da 300 hayırseverimiz mevcut ve bunlardan alınan aidatlarla bu öğrencilerimizin tüm ihtiyaçlarını gideriyoruz. Cep harçlıklarına kadar vakfımız tarafından veriliyor. Ayrıca Yönetim Kurulumuz bu çocuklarımızla 15 günde bir sabah kahvaltısında bir araya geliyor, sıkıntı ve dertlerini dinliyorlar. Herhangi bir kimsesiz ve yardıma muhtaç çocuk müracaatı olduğu takdirde vakfımız tarafından tüm tahkikat yapılıyor ve yardıma hakikaten muhtaç ise himayemize alınıyor” dedi.
 
Vakfa çeşitli yollarla yardımda kabul edildiğini belirten Vakıf Müdürü Muhittin Güneş; “vakfımız, Vakıflar Genel Müdürlüğüne bağlı resmi bir vakıftır. Hayırseverlerimiz fitreleri ile zekâtları ile kurban bayramlarında kurban bağışları ile vakfımıza yardımda bulunabilirler. Temennimiz yardımların artarak 40 olan baktığımız çocuk sayısının 140’lara çıkmasıdır.  Kullanımda olan yurt binamız yetersiz kalmaktadır. Yeni ek binalarla bu kez kız çocuklarımıza yurt açma niyetindeyiz. 12–18 olan yaş grubumuza da 0–6 ve 6–12 yaş grubunu da ilave etmeyi düşünmekteyiz. Bu konuda Konyalı tüm hayırseverlerimize bu hizmet kervanına bekliyoruz” dedi.
 
MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz ise vakfın çalışmalarından dolayı vakıf yetkililerine teşekkür ederek, “MÜSİAD olarak hayır için yapılan her hizmetin yanındayız. Yapılan bu güzel çalışmalar takdire şayan çalışmalardır. Toplumun huzur ve refahı, bu çocuklarımızın topluma kazandırılarak, kendilerine gelecek vaat edilmesi kadar ulvi bir görev düşünülemez. Vakfınız ve benzeri kurumların artmasını can-ı gönülden temenni ediyoruz ve elimizden gelen desteği veriyoruz. İnanıyorum ki, inancına bağlı, hakkı hukuku bilen, yardımsever Konyalı kardeşlerimiz de bu konuda vakfınıza desteklerini esirgemeyeceklerdir” dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA