• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yurda yerleşemeyen öğrenciye iyi haber
12 Eylül 2014 Cuma 10:13

Yurda yerleşemeyen öğrenciye iyi haber

Gençlik ve Spor Bakanlığı, yurt sıkıntısı yaşayan öğrencileri mutlu edecek adımlar atmaya devam ediyor...
17-25 Aralık tarihlerinde hükümete yönelik olarak yapılan operasyondan sonra cemaate ait yurtlardan ayrılan öğrenciler ile bu sene yeni kayıt yaptıracak öğrencilerin birçoğu kalacak yer bulma sıkıntısı yaşadığı iddia edildi. Birçok öğrenci velisi, bu süreçten sonra çocuklarının Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Müdürlüğü’ne ait yurtlarda barınması için çaba sarf ederken, yetkililerden yardım istedi.  
 
"ÖĞRENCİLERİ DIŞARIDA BIRAKMAYACAĞIZ"
Konuyla ilgili olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan yapılan açıklama ise öğrenci ve velilerin yüreğine su serpti: 
 
“Geçen sene 87 bin olan yatak kapasitesini 27 bin daha artırdık. Bu ay ve 31 Aralık 2014’e kadar da kapasiteye artırmaya devam edeceğiz. Devletin imkanları el verdiği sürece öğrencileri dışarıda bırakmayacağız. Bakanlık olarak aile ve öğrencilerimizin mağdur olmaması için gece gündüz çalışıyoruz.”
 
BAKANLIKTAN iLK UYGULAMA
Gençlik ve Spor Bakanlığı bu sene ilk defa bir uygulamaya giderek, yurtlara yerleştirilecek öğrenci ve ailelerinin maddi durumunu sorgulatarak asıl ve yedek listeleri oluşturdu. Yani bir velinin aldığı maaş; sahibi olduğu otomobil, araç, arsa ya da daireye bakılarak listeler hazırlandı. 
 
SÜREKLİ BİR İŞTE ÇALIŞAN ÖĞRENCİ YURTLARDA KALAMAYACAK
Bunun dışında yurtta barınacaklar, en az asgari ücret düzeyinde ücretle sürekli bir işte çalışamayacaklar veya sürekli geliri olamayacak. Başka bir deyimle bir işte sürekli olarak çalışan öğrenci KYK yurtlarında kalamayacak. 
 
Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre; Gençlik ve Spor Bakanlığı gerek kiralama yoluyla gerekse yatırımlar kanalıyla yeni yurtlar açtı ve 27 bin kişilik bir kapasite artışı yaptı. 
 
OCAK 2015'E KADAR CİDDİ BiR KAPASİTE ARTIŞI OLACAK
-Bakanlığa 22 yeni yurt binası teslim edildi ve bu ay kapasite artımı yapılacak. Aynı şekilde 31 Aralık 2014 tarihine kadar yurtlarda ciddi sayılabilecek yatak artışı olacak ve böylece yedek listede olan öğrenciler yurtlara yerleştirilecek. 
 
-Şu ana kadar yurtlarda 125 bin kişinin yerleştirilmesi için yatak kapasitesi belirlendi. Geçen sene açılan yatak sayısı 87 bindi.
 
-440 bin başvuru oldu. Bunun 55 bini geçersiz sayıldı. Öğrencilerin yüzde 76’sı kayıt yaptırdı. 
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerden önce yaptığı mitinglerde cemaat yurtlarında kalan öğrencilere hitaben "Bunların zulmüne siz asla muhatap etmeyeceğiz” açıklaması ışığında çalışma yürüttüklerini dile getiren bakanlık yetkilisi, Mart ayından bu yana Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç ile bakanlık yetkililerin çok ciddi çalışmalar yürüttüğünü, önümüzdeki aylarda da öğrencilerin barınma ihtiyacını giderecek yatırımların artacağını sözlerine ekledi. 
 
Ömer Süt / Haber7
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA