• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yunanistanda Türklere yönelik yıkım
31 Temmuz 2009 Cuma 08:18

Yunanistan'da Türklere yönelik yıkım

Yunanistan, Batı Trakya'da çoğunluğu Türklere ait 41 evi ve Osmanlı'dan kalma tarihi camiyi yeni imar planını bahanesiyle yıkma kararı aldı. Türkler tepki gösterdi

Türkiye'de Fener Ruhban Okulu'nun açılması tartışmaları devam ederken Yunanistan Hükümeti Batı Trakya'da Osmanlılardan kalma tarihi Yenicemahalle Camii ile çoğunluğu Türklere ait 41 konutu yıkma kararı aldı . Kararın konut sahiplerine tebliğ edilmesi bölgede gerginliğe neden oldu. Önceki gün evlerinin önünde toplanan mağdurlar belediyenin aldığı kararı protesto ettiler. Vatandaşlar Belediye Meclisinin Türklere ait evlerin çoğunlukta olduğu bir bölgede imar düzenlemesine gidilmesinin kasıtlı bir karar olduğunu ifade ettiler.

MİLLETVEKİLİ'NİN EVİ DE VAR

Evleri yılacak Türkler arasında Batı Trakya eski Türk milletvekili Galip Galip'in evi de bulunuyor. Galip, Yunanistan'nın Türklere ait bir bölgede kamulaştırmaya gitmesinin tesadüf-i olamayacağını belirterek, Yunanlı yetkilileri aldıkları karardan vazgeçmeye çağırdı.

GECEKONDU BİLE ALINMAZ

Mağdur Osman İbrahim de dedesinden kalma yüzyıllık tarihi evinin yıkılmasını önlemek için gerekirse canını vermeye hazır olduğunu söyledi. Yunanlı yetkilerinin kendileri 20 bin Avro tazminat vereceğini ifade eden Osman İbrahim, “Biz bu parayla başımızı sokacak bir ev değil, bir gece kondu bile alamayız. Eğer Yunanistan gerçekten biz mağdurların haklarını gözetecekse yıkılacak evimizin karşılığı olarak merkezi bir yerden hepimize ev temin edecekse ancak razı oluruz.”dedi.

Hepimiz evsiz kaldık  

Yunan hükümetinin Osmanlı'dan kalma tarihi Yenice Mahalle Camii'sini yıkma kararı almasına Batı Trakya'da yaşayan Türkler büyük tepki gösterdi. Aynı gerekçeyle camiyle birlikte çoğu Türklere ait 41 evin daha yıkılacağı öğrenildi. Türkler Yunan hükümetinin aldığı bu kararı protesto etti.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA