• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yunan halkına İslamı anlatacaklar
20 Haziran 2014 Cuma 11:55

Yunan halkına İslam'ı anlatacaklar

Yunanistan'da yaşayan Müslüman çocuklar, hazırlayacakları video ile Atina'da dini görevlerini yerine getirmekten nasıl mahrum edildiklerini anlatacak.

Yunanistan'da yaşayan Müslüman çocuklar, cami ve Müslüman mezarlığı bulunmayan başkent Atina'daki eksiklikleri anlatmak amacıyla bir video hazırlıyor. Ramazan ayı boyunca Yunan halkına dağıtılacak video ile çocukların Yunanistan'da yaşarken dini görevlerini yerine getirmekten nasıl mahrum edildikleri anlatılacak.

Yunanistan Müslümanlar Derneği Yönetim Kurulu üyelerinden Anna Stamou, yaklaşan Ramazan ayı öncesi hazırladıkları projeler konusunda bilgi verdi.

Atina'nın Avrupa'da camisi olmayan tek başkent olduğunu anımsatan Stamou, bu yıl da Ramazan ayını camisiz karşılamaktan üzgün olduklarını belirtti. Yunanistan Müslümanlar Derneği olarak Ramazan ayı için çeşitli projeler hazırladıklarını kaydeden Stamou, "Yunan halkını, İslam hakkında bilinçlendirecek etkinlikler yapmayı hedefliyoruz. Ama öncelikle Atina'da yaşayan Müslüman çocuklara daha iyi yarınlar sunacak projeler için uğraşıyoruz" diye konuştu.

Atina'da yaşayan Müslümanlar olarak her fırsatta sorunlarını dile getirdiklerinin altını çizen Stamou, "Camimiz ve mezarlığımızın olmadığını her gün gerek konuşmalarla gerek sosyal medya üzerinden herkesle paylaşıyoruz. Bunlara rağmen insanlar bu eksiklerin bizler için ne ifade ettiğini anlayamıyor. Bu yüzden ramazan etkinlikleri çerçevesinde İslam'ı anlatan, sorunlarımızı dile getiren bir video hazırlamaya karar verdik" dedi.

Yunanistan'da doğmuş ve hiç cami görmemiş Müslüman çocukların hikayesini anlatacaklarını belirten Stamou, sözlerine şöyle devam etti:

"Yunan halkının bu sayede söz konusu eksikliklerin bizim için ne kadar önemli olduğunu anlamalarını istiyoruz. Videoda başrolde şehrin çeşitli semtlerinde yaşayan değişik yaşlarda Müslüman çocuklar olacak. Çocuklarımızın, Hristiyan bir ülke olan Yunanistan'da yaşarken dini görevlerini yerine getirmekten nasıl mahrum edildiklerini konu alan bir video olacak."

"Müslüman çocuklar bodrum katında ibadet etmek zorunda kalıyor"

Her alanda eşit olan çocukların ibadet konusunda eşit olmadıklarını anlatmak istediklerine dikkati çeken Stamou, Hristiyan çocuklar ibadet için kiliseye gidebilirken Müslüman çocukların ibadetlerini bodrum katlarında yerine getirmek zorunda kaldığının altını çizdi.

Stamou, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yunan hükümetine artık söylenecek bir şey kalmadı. Söylenmesi gereken her şey söylendi. Ama maalesef herhangi bir olumlu faaliyet göremiyoruz. Biz Yunan halkını, İslam konusunda bilinçlendirmek istiyoruz. Hazırlayacağımız video Türkçe, İngilizce, Fransızca ve Arapça alt yazılı olacak. Son olarak Atina'da cami bulunmaması, Yunan halkının İslam hakkında çok şey bilmemesinde önemli bir rol oynuyor. Cami sadece ibadet için değil, İslam'ı anlatmak için çeşitli kültürel faaliyetlerin düzenleneceği bir yer olarak da kullanılabilir

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA