• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yunan bakandan kriz yaratacak sözler
02 Aralık 2016 Cuma 10:42

Yunan bakandan kriz yaratacak sözler

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Lozan hakkındaki açıklamalarından rahatsız olan Yunanistan Milli Savunma Bakanı Kammenos, "Lozan’ı istemiyorsanız Sevr’e geri dönelim" diyerek tehdit etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Bize Sevr’i gösterip Lozan’a razı ettiler’ diyerek mevcut anlaşmayı ve Türkiye’nin sınırlarını tartışmaya açmasına tepkiler sürüyor. Atina’dan bu kez, "Lozan’ı istemiyorsanız Sevr’e geri dönelim" karşılığı geldi.

Gazete Duvar'dan Nikolas Stelya'nın haberine göre Yunanistan Milli Savunma Bakanı ve hükümetin küçük ortağı Bağımsız Helenler’in lideri Panos Kammenos, Epir Bölgesi’ne gerçekleştirdiği ziyarette “Uluslararası anlaşmaları sorgulama cüretini gösterenlere buradan bir mesaj göndermek istiyorum” diyerek şöyle konuştu:

“Türkiye sürekli şekilde gerçekleştirdiği açıklamalarla ortamı elektriklendirmeye çalışıyor. Bizim cevabımız ulusal egemenliğin savunulması, uluslararası hukuka ve anlaşmalarına saygı çerçevesinde verilmektedir. Erdoğan Lozan Anlaşması’nı feshetmek istiyorsa Sevr Anlaşması’na geri döneceğiz. Hepimizin anlaması gereken bir nokta var. Türk Silahlı Kuvvetlerinin kayıpları, darbe sonrası gücünü kaybetmesi, Suriye’deki bitmek bilmeyen yenilgileri anlamsız açıklamalar yapma durumunda bırakmıştır.”

NE OLMUŞTU

Muhtarlar toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “15 Temmuz, Türk milletinin II. Kurtuluş Savaşı’dır. Birileri Lozan Anlaşması’nı zafer diye yutturmaya çalışıyor. O masaya oturanlar Lozan’ın hakkını veremediler” ifadelerini kullanmıştı. 

YUNANİSTAN’DAN TEPKİ

Erdoğan’ın konuşmasının ardından, anlaşmaya saygı duyulmasını talep eden Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, “Lozan Antlaşması ve tüm uluslararası hukuk, uygar dünyanın gerçekleri ve hiç kimse, buna Ankara da dahil, bunu inkar edemez. Herkes buna saygı göstermeli. Bu ne kadar acı verici görünse de” açıklamasında bulunmuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA