• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yüksekovada çatışma: 2 ölü, 1 yaralı
21 Kasım 2015 Cumartesi 10:54

Yüksekova'da çatışma: 2 ölü, 1 yaralı

Hakkari Valiliği'nin sokağa çıkma yasağı ilan ettiği Yüksekova İlçesi'nde polis, hendek kapatma ve barikat kaldırma operasyonu yaptı.

Yüksekova ilçesinde terör örgütü PKK mensupları tarafından kazılan hendek ve kurulan barikatların kaldırılması için başlatılan operasyonda, güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla saldıran 2 terörist öldürüldü.
Hakkari Valiliğince ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından, dün gece İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı özel harekat polisleri ile jandarma özel harekat kuvvetleri, Cumhuriyet ve Güngör mahallelerinde, terör örgütü mensuplarınca kazılan hendek ve kurulan barikatların kaldırılması için operasyon başlattı.
Operasyonda, güvenlik güçlerine roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldıran terör örgütü PKK mensubu 2 kişi öldürüldü, 2 kişi de yaralandı.
Teröristlerin attığı roketlerden birinin isabet ettiği kobra tipi zırhlı araçtaki 2 polis, saldırıyı hafif sıyrıklarla atlatırken araçta hasar oluştu.
Operasyonda, her iki mahalledeki yaklaşık 50 barikat kaldırılırken birçok hendek de kapatıldı.
Öte yandan Yüksekova Devlet Hastanesinde tedavi gören hasta ve yakınlarının evlerine ulaşabilmesi için güvenlik güçlerinin tedbir aldığı bildirildi.
Sokağa çıkma yasağının devam ettiği ilçede, operasyonlar sürüyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA