• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yüksekdağ, Bahçeli’nin ’Başkanlık sistemi’ açıklamasını değerlendirdi
11 Ekim 2016 Salı 16:03

Yüksekdağ, Bahçeli’nin ’Başkanlık sistemi’ açıklamasını değerlendirdi

Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, “Türk siyasetinin önceliğinin parlamenter yapıyı güçlendirmek, Parlamenter siyasetin önünü açmak olduğunu düşünüyorum” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, HDP Grup Toplantısı ardından gazetecilerin sorusunu cevapladı. Yüksekdağ, Bahçeli’nin ’Başkanlık sistemi’ açıklamasına ilişkin sorulan soruya şöyle cevap verdi:

“Bana göre bir destek. Aslanda Sayın Bahçeli’nin sadece bugün yaptığı konuşmaları ile değil, son bir, bir buçuk yıllık süreç içindeki politikalarıyla açığa çıkmış bir şeydir. MHP politikası geride bıraktığımız bir buçuk yıllık süre içinde aslında AKP ve Erdoğan’ı destekleyen, burada saflaşan bir politik çizgi olmuştur. Son açıklamasını da daha somut hale getirilmesi olarak görüyorum. Biz böyle bir yaklaşımı Türkiye toplumuna, toplumunun eğilimlerine ve arayışlarına rağmen,böyle bir yaklaşımı doğru bulmuyoruz. Esas olan Türkiye’de Parlamenter sistemin güçlendirilmesidir. Bu Parlamento’ya can verilmesidir. Geride bıraktığımız .bir buçuk yıl boyunca temsili demokratik bir kurum olmaktan çıkarıldı. Halkın temsil gücünü, enerjisinin en doğru biçimde yansıtıldığı, Meclisin işletildiği bir yapısal reformun yapılması, geliştirilmesi gerekiyor. Her şeyden önce Parlamento’yu devre dışı bırakan, tekçiliğe dayatan politikalardan vazgeçilmesi gerekiyor. Türk siyasetinin önceliğinin parlamenter yapıyı güçlendirmek, Parlamenter siyasetin önünü açmak olduğunu düşünüyorum."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA