• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yüce insanlığın rüyasını görenler Esedi de düşürecek
09 Kasım 2013 Cumartesi 16:41

Yüce insanlığın rüyasını görenler Esed'i de düşürecek

Nobel ödüllü Yemenli insan hakları aktivisti Tevekkül Karman, "Bu yüce insanlığın rüyasını görenler en son Esed'i de düşürecekler, buna inanıyorum" dedi.

Nobel ödüllü Yemenli insan hakları aktivisti Tevekkül Karman, "Arap Baharı: Sosyolojik olgu mu? Politik kurgu mu?" konulu konferansta yaptığı konuşmada, Türkiye'de ve Muş'ta olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Karman, "Arap Baharı: Sosyolojik olgu mu? Politik kurgu mu?" konusunu ele aldığı konferansta, İslam ülkelerinde yaşayanların aynı rüyayı görmek istediğini söyledi.

Aynı rüyadan kastının demokratik, özgür ve insanca yaşam gibi konulardan oluştuğunu anlatan Karman, şunları kaydetti:
"Arap baharının yaşandığı ülkelerdeki gençler, adalet, özgürlük ve hürriyetlerini elde etmek için bir karar almışlardır. Fakat bu gençler, genç erkekler ve genç kızlar, rüyalarını gerçekleştirmek için kesinlikle şiddete başvurmuyorlar. Ama değerleri için yollarda, caddelerde öldürülmeyi göze alıyorlar. Bu insanlar çağımızın en sert diktatörlerinden birini Yemen'de indirmeyi başardılar. Tunus, Libya, Mısır ve Yemen'de diktatörleri indirmeyi başardılar, en son Suriye'deki Beşşar Esed denilen diktatör de İnşallah indirilecektir. Evet, başaracaklar. Bu yüce insanlığın rüyasını görenler en son Esed'i de düşürecekler, buna inanıyorum."

Devrimin bir günde veya bir gecede olmayacağına dikkati çeken Karman, devrimin haftalar, aylar hatta senelerce uzayabilen, uzun soluklu bir süreç olduğunu anlattı.

"Her devrim, diktatörlerin devrilmesiyle başlar"

Karman, her devrimin, diktatörlerin devrilmesi ile başladığını ve bunun devrimdeki başarının başlangıcı olduğunu dile getirerek, şöyle dedi:

"Tabii peşinden başka aşamalar da onu izleyecektir. İkinci aşama ise diktatörün, zamanın da yerleştirdiği devletin içerisinde bulunan örgüt ve kişilerin temizlenmesi aşamasıdır. Sivil ve askeri idaredeki yolsuzluğun bertaraf edilmesi de bir aşamadır.

Mısır'daki darbe, sadece Mursi ve İhvan'a karşı gerçekleşmedi. Darbe aynı zamanda 25 Ocak'ta başlayan gençlik hareketlerine karşı da gerçekleşti. Aynı zamanda barışçıl ve insan hak ve hürriyetlerini engellemeye yönelik bir hamle oldu. En önemli şey ise olağanüstü hal icrasının gerçekleşmesidir. Mısır'daki darbe insanların en temel hakkı olan yaşama hürriyetine dahi engelleme koymaktadır. Darbe ile Rabia ve Nahta meydanlarında 3 binden fazla insan öldürüldü. Mısır halkı ve Mısır gençliği bunun karşısında umutsuzluğa kapılmadı."

Konuşmasının sonunda Mısır'da meydanlarda halk tarafından seslendirilen "özgürlük" şarkısını okuyan Karman, Rabia işareti yaparak Mısır halkına destek verdi.

"Batı, kendi çıkarları doğrultusunda hareket ediyor"

Soru-cevap bölümüyle devam eden konferansta, bir katılımcının, "Arap baharı dış güçler tarafından destekleniyor mu?" yönündeki sorusunu yanıtlayan Karman, "Batı, kendi çıkarları doğrultusunda hareket ediyor. Devrimde sadece Türkiye, maddi açıdan hiçbir beklenti içinde olmadan halkın yanında yer alıyor. Türkiye, maddi zarara uğramasına rağmen diktatörlerin yanında değil, halkın yanında olduğunu göstermiş ve buna göre hareket etmiştir. Ben Türkiye halkına ve iktidarına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA