• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
YSK eziyeti sürüyor!
21 Mart 2009 Cumartesi 16:28

YSK eziyeti sürüyor!

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) zorunlu kıldığı kimlik numarası uygulaması nedeniyle hafta sonu da çalışma kararı alan nüfus müdürlüklerinde, vatandaşlar yine uzun kuyruklar oluşturdu.
Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) zorunlu kıldığı kimlik numarası uygulaması nedeniyle hafta sonu da çalışma kararı alan nüfus müdürlüklerinde, vatandaşlar yine uzun kuyruklar oluşturdu. Hafta içi çalıştığı için kimlik numarası alamayan vatandaşlar hafta sonu müdürlüklere akın etti.
YSK'nın oy kullanmak isteyen vatandaşların nüfus cüzdanlarında kimlik numarası olması gerektiğini açıklamasının ardından tartışmalar sürüyor.
 

Siyasi parti liderleri ve vatandaşlar alınan karara tepkili. Özellikle seçime az bir süre kala böyle bir uygulamayı anlamsız bulan vatandaşlar, ne olursa olsun kimlik numarasını alıp oy kullanacaklarını ifade etti.

Hafta içi kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan vatandaşlar izin alamadıkları için hafta sonunu beklemek zorunda kaldı.

Hafta içinde uzun kuyrukların oluştuğu Konya Selçuklu Nüfus Müdürlüğü önünde hafta sonu da bildik manzaralar vardı. Nüfus cüzdanının yenilemek isteyen vatandaşlar binaların dışında uzun kuyruklar oluşturdu.

Sabah saatlerinden bu yana yaklaşık 500 kişiye kimlik verdiklerini ifade eden Selçuklu Nüfus Müdürlüğü yetkilileri, çalışmaların akşam mesai bitimine kadar devam edeceğini söyledi.

Yarında çalışacaklarını belirten yetkililer, bu süre içerisinde yaklaşık 3 bin kişiye kimlik işlemi yapmayı planladıklarını ifade etti.

Hafta içi mesai nedeniyle işlemlerini yaptıramayan birçok vatandaş hafta sonunu bekledi. Üniversitede teknisyen olduğunu anlatan Ahmet Çelik, hafta için çalıştığı için nüfus müdürlüğüne gelemediğini belirtti.

Eşinin ve kendisinin kimliğini değiştirmeye geldiğini ifade eden Çelik, "Oy kullanmak yasal bir hakkımız. Bunun için kuyruk beklemem gerekse de bekleyip işlemlerimi yaptıracağım. Seçimlerde de oyumu kullanacağım."dedi.

Hafta sonu daha az kişinin nüfus müdürlüklerine gelmesini beklediğini aktaran Çelik, "Hafta sonu yoğunluğun daha az olmasını bekliyordum. Ancak birçok vatandaş benim gibi hafta sonunu beklemiş." şeklinde konuştu.

Hacı İzzet Koçak da kimlik numarası işlemleri için son günü bekleyen vatandaşlardan. Sabahın erken saatlerinden beri nüfus müdürlüğü önünde sıra beklediğini aktaran Koçak, "Keşke kimlik numaramı daha önceden alsaydım. Biz vatandaşlarda da suç var. İlla zorunlu hale getirildiğinde işlemlerimizi yaptırıyoruz. Daha önceden yaptırsak bu rezilliği çekmek zorunda kalmazdık." diye konuştu.
 
(CİHAN)
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA