• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
YouTube da mı kapanacak?
22 Mart 2014 Cumartesi 13:25

YouTube da mı kapanacak?

Erişimi engellenen Twitter'dan sonra sıra YouTube'da mı? Amerikan Wall Street Journal gazete, YouTube'un sahibi Google'ın Türk hükümetinin içerik kaldırma talebini reddettiğini yazdı.

Türkiye güne Google DNS'lerine gelen engelleme haberiyle uyandı. Öte yandan Twitter, hükümetle müzakelerini sürdürüyor.

BAŞSAVCILIK'TAN YAZI

Twitter'ın kapatılmasının ardından gözler Youtube'a çevrildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Youtube'a yazı gönderdi. Google, YouTube'dan içerik kaldırmayı reddetmenin gerekçesi olarak talebin hukuki olarak geçersiz olduğunu gösterdi.

2007-2010 YILLARI ARASI KISITLANMIŞTI

Wall Street Journal'a konuşan Google yetkilisi, YouTube'un tamamen kapanmasından endişe duyduklarını açıkladı. Google yetkilisi, dünyada özgür ve serbest interneti desteklediklerini, tehdit altında olduğu zaman endişe duyduklarını açıkladı. Türkiye'de YouTube'a erişim 2007 ve 2010 yılları arasında kısıtlanmıştı.

Bu arada Twitter'ın policy hesabından yapılan açıklamada "Bir an önce erişimin sağlanacağını umuyoruz" denildi.

IP ADRESLERİ 90 GÜN SAKLANIYOR

Dijital mahremiyet ve ifade özgürlüğü gibi konuların Silikon Vadisi'ndeki en büyük savunucularından Google'ın şirketi olan Youtube, IP adreslerini yalnızca 90 gün boyunca saklıyor. 90 günü aşkın olaylarda ise "kayıt bulunamadı" şeklinde yanıt gönderiyor. Türkiye'de ise Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB), trafik kayıtlarını 5 yıl boyunca muhafaza ediyor.

DAHA ÖNCE DE KAPATILMIŞTI

Daha önce Atatürk'e hakaret içerikli yayınlar yapıldığı gerekçesi ile soruşturma savcısı Kürşat Kayral tarafından Youtube'a yazı gönderilmiş ancak hiçbir geri dönüş alınamamıştı. Bu yüzden erişime engellenen Youtube, ilgili içeriklerin kaldırılmasından 2,5 yıl sonra Türkiye'de yeniden erişime açılmıştı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA