• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yolcuları Davutoğlu ikna etti
10 Ekim 2011 Pazartesi 08:51

Yolcuları Davutoğlu ikna etti

THYnin önceki gece saat 23.55te İstanbuldan Ankaraya gidecek uçağı uzun süreli rötar yapınca, yolcular gecikmenin uçaktaki 5 bakandan kaynaklandığını sanarak sitem ettiler
THY’nin önceki gece saat 23.55’te İstanbul’dan Ankara’ya gidecek uçağı uzun süreli rötar yapınca, yolcular gecikmenin uçaktaki 5 bakandan kaynaklandığını sanarak sitem ettiler
Bunun üzerine Davutoğlu uçuş ekibinden izin alarak, uçağın ortasına gelip, “Gecikmenin bizim yüzümüzden olmadığını anlamanız için erkenden yerimize oturduk; ama anlaşılan sizi ikna edemedik. İnanın, sizin kadar biz de THY’nin gecikmelerinden mağduruz” açıklamasını yaptı.

THY seferlerinde sıklıkla yaşanan rötar sonunda bakanları da isyan ettirdi. THY’nin önceki gece saat 23.55’de İstanbul’dan Ankara’ya gidecek uçağı uzun süreli rötar yapınca, yolcular gecikmenin uçaktaki 5 bakandan kaynaklandığını sanarak sitem ettiler. Bunun üzerine Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu bir ilke imza atarak, uçak havalandıktan sonra, rötarın kendilerinden kaynaklanmadığını yolculara anlattı. THY uçağındaki bu ilginç gelişme şöyle yaşandı:

Cenazeden dönüyorlardı

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın annesi Tenzile Erdoğan’ın cenaze törenine katılan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ankara’ya dönmek için 23.55 uçağında yer ayırdı.

VIP’de alınan karar

Uçağın gecikmeli kalkacağı anlaşılınca, VIP salonunda bekleyen bakanlar kendi aralarında, “Şimdi uçağa en son biz gidersek, rötarın bizden kaynaklandığı sanılır. O nedenle biz önceden gidip yerimize oturalım ki, halk bizi görsün ve gecikmenin bizden kaynaklanmadığı anlaşılsın” kararı aldılar.

Anons daha da kızdırdı

Buna rağmen uçağa binen yolcular Business Class’ta oturan bakanlara, “Gecikmenin nedeni anlaşıldı. Vatandaşı bekletiyorsunuz” diye sataştılar. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kendilerine laf atan yolculara gecikmenin kendilerinden kaynaklanmadığını anlatmaya çalıştı. Uçuş ekibinden bu doğrultuda anons yapılmasını istedi. Ancak gecikmenin teknik nedenlerden kaynaklandığı anonsu yolcular arasındaki kızgınlığı daha da artırdı.

Havada izahat verdi

Gecikmeli kalkan uçak havalandıktan sonra Davutoğlu, yanına Taner Yıldız’ı alıp uçağın ortasına gitti. Uçuş ekibinden izin alan Davutoğlu, yolculara şu izahatta bulundu: “Gecikmenin bizim yüzümüzden olmadığını anlamanız için erkenden yerimize oturduk; ama anlaşılan sizi ikna edemedik. İnanın, sizin kadar biz de THY’nin gecikmelerinden mağduruz. Bizim bir suçumuz yok. Bulunduğumuz makamlar gelip geçicidir. Bugün bizim oturduğumuz koltuklara ileride belki sizin aranızdan birileri oturacaktır. Bu konudaki samimiyetimize inanın. Bizim hiçbir ayrıcalığımız yok.”

Bazıları alkışladı

Davutoğlu’nun bu izahatından sonra, bazı yolcular bakanları alkışlarken, bazıları da, “THY’nin rötar sorununa artık bir çözüm getirin. Bıktık bu rötarlardan” diye bağırdılar
HURRİYET
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA