• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yol kesip Hayır propagandası yapıyorlar!
10 Ağustos 2010 Salı 12:28

Yol kesip 'Hayır' propagandası yapıyorlar!

PKK, 12 Eylül'de yapılacak referandumda 'Hayır' oyu çıkması için yol kesip vatandaşı tehdit ederek propaganda yaptı.
Tunceli Ovacık'ta yaklaşık 30 aracı durduran silahlı 10 terörist, vatandaşlara "Referandumda hayır diyeceksiniz. Yoksa canınızdan olursunuz" tehdidinde bulundu.

Bugün'ün haberine göre Tarihi referanduma sayılı günler kala, Tunceli'nin Ovacık ilçesi karayolunda şok bir olay gerçekleşti. 10 kişilik PKK'lı grup, karayolunu trafiğe kapatarak 30 aracı durdurdu. PKK'lılar vatandaşlara referandumda "Hayır oyu vereceksiniz yoksa canınızdan olursunuz" diyerek tehdit dolu propaganda yaptı. Uzmanlar ise PKK'nın bu tehditlerinden kırsal kesimde yaşayan vatandaşların etkilenebileceğine dikkat çekerek uyarılarda bulundu.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

"Habervaktim" sitesinin haberine göre şok olay, Tunceli'nin Ovacık ilçesinde Bent Köprüsü Mevkii'nde yaşandı. 8 Ağustos'ta sabah 10.00 sıralarında gerçekleştiği belirtilen eylemde 10 terörist, yaklaşık 30 aracı durdurdu. Araçlardaki vatandaşlara referandum ile ilgili konuşmalar yapan PKK'lılar, "Hayır oyu vermeyenler canlarından olacak" diyerek tehdit etti. Daha sonra yolu trafiğe açan teröristlerin bu eyleminin müşteki ifadelerine de yansıdığı da belirtildi. Bu dehşet anlarını yaşayan bazı vatandaşların ilgili makamlara başvurarak, durumu bildirdiği aktarıldı. Olay ile ilgili soruşturma başlatıldı.

KIRSAL KESİM ETKİLENİR!

Doç. Dr. Emre Uslu, PKK'nın bu tarz eylemleri yıllardır yaptığını söyledi. Uslu, PKK'nın ya da BDP'nin siyaset aracı olarak şiddete ihtiyacı olduğunda bu tip işler yaptığına dikkat çekti. Bu tarz tehditlerin özellikle kırsal kesimlerde yaşayanlar üzerinde çok büyük etkisi olacağını vurgulayan Uslu şunları söyledi: "Çünkü kırsalda kimin ne oy kullanacağı çok nettir. Dolayısıyla PKK'ya rağmen kırsalda oy kullanmak cesaret ister. Van seçimlerinde 'biz kimin ne oy kullandığını biliriz' diye açıkça tehdit bildirisi yayınladırlar. Bu ikiyüzlülüğü, riyakarlığı bir kenara bırakalım. Abdullah Öcalan bu şekilde söyledi BDP ve PKK da bunu yapıyor"

KEPENK KAPATMANIN SANDIK VERSİYONU

PKK'nın Tunceli'de yaptığı propagandayı BUGÜN'e değerlendiren Kürt aydını Ümit Fırat, BDP'nin tavrını hatırlatarak olayı açıklık getirmeye çalıştı.

BOYKOTA DÖNDÜLER

Hayır dedirtmeye çalışanların başarısız olunca 'boykot' kararı aldığını söyleyen Fırat, referandumun demokratik bir olay olduğunu belirtti. Hayır veya boykot kararında dahi demokratik bir çerçeve olması gerektiğini vurgulayan Fırat, "Ama insanın niyeti üzüm yemek değil bağcıyı dövmekse işte böyle açığa çıkıyor. Köylüye tehditte bulunmak referandumla ya da demokrasiyle ne ölçüde bağdaşıyor? Kepenk kapatma eylemini yapanlar, bunu gündeme getirilen konuyla ilgilimi gerçekleştiriyor? Hayır, bu mahalle baskısının ötesinde bir baskı ve tehdittir. Kapatmazsa, işyeri ateşe verilebilir, yalnız bırakılır, orada yaşayamaz hale getirirler. O bakımdan, bu olaya kepenk kapamanın sandık ve oylama versiyonu diyelim. Belli eylemlerde kepenk kapamaya yönelirken, sandığa gitme konusunda 'gitmeyeceksiniz' diyerek baskı altında tutabiliyorlar, tutarlar" diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA