• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
YÖKten Rektör Okudana teşekkür
06 Haziran 2011 Pazartesi 17:15

YÖKten Rektör Okudan'a teşekkür

Selçuk Üniversitesi Engelsiz Yaşam Birimi tarafından Engellilere Hizmet Veren Kamu Kurumları ve Özel Kuruluşlarının Temsilcilerine Yönelik Bilgilendirme Toplantısı ..

Selçuk Üniversitesi Engelsiz Yaşam Birimi tarafından “Engellilere Hizmet Veren Kamu Kurumları ve Özel Kuruluşlarının Temsilcilerine Yönelik Bilgilendirme Toplantısı” Rektörlük Senato Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda Konya’da engellilere yönelik bugüne kadar yapılan çalışmalar değerlendirilirken, yapılması gereken projelerle ilgili de görüş alış-verişinde bulunuldu.  Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu da toplantıya telekonferans sistemi ile katılarak, bu alandaki çalışmaları nedeniyle Selçuk Üniversitesi yönetimine teşekkür etti.
      
Toplantıya Konya Valisi Aydın Nezih Doğan’ın eşi Hatice Doğan, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi ve Özürlü Öğrenci Komisyonu Eşbaşkanı Prof. Dr. Şaban Çalış, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan’ın eşi Doç. Dr. Nilsel Okudan, Selçuk Üniversitesi Engelsiz Yaşam Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Hakan Sarı, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğretim üyeleri ve engelliler katıldı.

Toplantının açılışında Selçuk Doç. Dr. Hakan Sarı, Selçuk Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösterecek olan “Yaşlı ve Engelliler Eğitimi Bakım Uygulama ve Araştırma Merkezi” ile ilgili bilgi verdi. 
     
“ÜNİVERSİTEMİZ BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK”

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan’ın eşi Doç. Dr. Nilsel Okudan, “Bütün dünya ülkelerinde olduğu gibi, ülkemizde de engelli öğrencilerin eğitimle ilgili her türlü fırsattan yararlanması ve onların engelli olmayanlarla birlikte eğitilmelerinin sağlanması gerekir anlayışı yaygınlaşmaktadır. 1980’lerden sonra ülkemizde engelli çocukların eğitilerek akademik gelişimlerinin sağlanması, sosyal yeterlilik düzeylerini yükselmesi, onlara yönelik tutumların olumlu yönde değişimi ve kendi yaşıtlarının içerisinde olumlu destek görerek eğitilmeleri için hızlı bir hareket başladığını gözlemlemekteyiz.” dedi.
 
Engelli çocukların engel tür ve derecesi ne olursa olsun bütün okullarda eğitilebilmesi gerektiğini vurgulayan Doç. Dr. Okudan, “Konya’da Üniversitemizin böyle bir toplantıya ev sahipliği yapması, ayrıca bu toplantının bölgemizdeki bütün engelli bireylerin akademik, sosyal ve mesleki eğitimlerinin nasıl sağlanacağına ilişkin çok büyük uğraşlar veren kamu ve özel kurumların, gönüllü kuruluşların da katılmasının çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Bu tür bir bilgilendirme toplantısı bu anlamda umut verici bir o kadar da sevindiricidir.” diye konuştu.

YÖK’TEN REKTÖR OKUDAN’A TEŞEKKÜR

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi ve Özürlü Öğrenci Komisyonu Eş Başkanı Prof. Dr. Şaban Çalış ise, “Bize hayatı öğreten yaşlılarımıza karşı görevlerimiz vardır. Ülkemizde 12 milyonun üzerinde engelli olduğunu hepimiz biliyoruz. Yaşlılar ve engellileri bir toplumun değerleri, geleceğini belirleyen 2 önemli kesimi olarak düşünüyorum. Bu 2 önemli kesim için üniversitemiz bünyesinde akademik düzeyde ciddi çalışma yapmak için yola çıktık. 24 saat hizmet verebilecek bir merkezi oluşturmanın heyecanını yaşıyoruz. Bu merkezin kurulmasına büyük destek veren başta Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Okudan olmak üzere herkese teşekkür ederim.” dedi.

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan’ın eşi Hatice Doğan, engelliler konusunda Konya’da yapılan çalışmaların henüz yeterli düzeyde olmadığını vurgularken,  “Engellilerin eğitimi ve onlara hizmet konusunda Konya’nın geri kaldığını biliyoruz. Bu anlamda Konya’nın önünü açacak yeni projelere ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.” dedi.
   
SARE DAVUTOĞLU TELEKONFERANSLA BAĞLANDI

Toplantıya telekonferans sistemi ile bağlanan Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu da, “Hepimizin hayatında gerçekleştirmeyi arzu ettiğimiz halde yapacağımız şeyler vardır. Ben de bu toplantıya katılmayı çok arzu etmiştim. Ancak çeşitli nedenlerle katılamadım. Selçuk Üniversitemiz aracılığıyla Konya’ya katkı sağlayacağım için çok mutluyum. Bu toplantının güzel bir başlangıç olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda bize destek veren Üniversitemiz Rektörümüz Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan’a ve emeği geçenlere teşekkür ederim. Bu vesileyle devletin imkanlarını Konya’ya aktarmada yardımcı olursam, çok sevineceğim.” diye konuştu.

Protokol üyelerinin konuşmalarının ardından sivil toplum kuruluşları temsilcileri birer konuşma yaptı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA