• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yoksa yeni bir davaya hazırlık mı var?
05 Mart 2009 Perşembe 16:53

Yoksa yeni bir davaya hazırlık mı var?

Farkında mısınız yerel seçim sürecinin başından beri dikkat çeken ve son günlerde de dozu iyice artan bir takım ilginç gelişmeler yaşanıyor. Akıllara gelen soru ise...

Özellikle seçim öncesi belediyelerin yardımlarıyla başlayan bir kısım haberler Tunceli başta olmak üzere bazı iller ön plana çıkarılarak valiliklerin Ak Parti'nin seçim çalışmaları kapsamında yardım dağıtması şeklinde kamuoyuna lanse ediliyor. Oysa valiliklerin bu yardımları yıl boyunca yaptıkları defalarca açıklandı. Şimdi ise Tunceli il özel idaresinin deposunda bulunan 3-5 afişten yola çıkarak bir plan üzerinde mi çalışılıyor sorusu akıllara geliyor.

Soru şu: Acaba yeni bir parti kapatma iddianamesi için delil olabilecek haberler mi oluşturuluyor?

Ortada sanki Türkiye aynı filmi yeniden seyrediyormuş gibi bir manzara var. Yerel seçim öncesi valiliklerin ak partinin seçim bürosu gibi çalıştığı iddiaları gazete manşetlerine taşınıyor. Valiliklerin vatandaşa yıl boyunca mutad olarak yaptıkları her türlü yardım seçim yardımıymış gibi gösteriliyor.

BUNLARIN MAKSADI NE?
Bu tür haberlerin özellikle son bir-iki ayda çok ön plana çıkartılması, belli bazı gazetelerin manşetlerinde yer alması kafaları karıştırıyor. Bu yöntem Türkiye için daha birkaç yıl içinde yaşanan bazı olayları akla getiriyor.

YENİ BİR SÜREÇ Mİ BAŞLADI?
Ak Partinin kapatılması sürecinde gazete kupürlerinden derlenmiş bir iddianamenin ortaya çıkması bütün toplumu çok şaşırtmıştı. Bir dönem özel olarak yapılmış haberlerin sonradan iddianameye girmesi ve Ak Partinin kapatılması için delil gösterilmesi kapatma davası iddianamesinin ne kadar ciddiyetten uzak olduğunu gözler önüne sermişti. Öyle ki Ak Parti hakkındaki kapatma davası iddianamesinde gazetelerde çıkan ve daha sonra yalanlan bir çok haber yer almıştı.

YENİ GAZETE HABERLERİ Mİ?
Bugün yaşananlar acaba yeni bahaneler mi ortaya çıkarılıyor sorusunu akla getiriyor. Son günlerin bazı gazetelerine bakıldığında valiliklerin yaptığı yardımlardan, YÖK üyeliğine imam hatipli üye atandığına, imam hatiplerde katsayının kaldırılacağına, Tunceli il özel idaresi deposunda bulunan afişlere ve son olarak metrobüs açılışında asılan 'son Osmanlı padişahı birinci Recep Tayyip Erdoğan' pankartına kadar bir kısım haberler sanki bilinçli olarak ön plana çıkartılıyormuş izlenimi veriyor.

BU NEYİN HAZIRLIĞI?
Bu tür haberlerle acaba yeni bir odak tartışması mı başlatılmak isteniyor ? Son günlerde bazı yayın organlarının birdenbire laiklik ve irtica hassasiyetine tutulması yeni bazı planlar yapıldığı şüphesini doğuruyor. Yoksa bunlar ülkeyi yeni bir parti kapatma sürecine sürükleme çabaları mı ?

TÜRKİYE'YE YAZIK OLUR
Başta Ergenekon olmak üzere bir takım gelişmeler umdukları gibi gitmeyen bazı çevrelerin maddi açıdan zor günler geçiren kesimleri de arkalarına alarak yeni bir çalışma başlattıkları şüphesi akla geliyor. Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada önemli bir güç olma yolunda adımlar attığı, krize rağmen ayakta durabilen sayılı ekonomiler arasında yer aldığı bir dönemde bu tür planların ülkeye ve millete verilebilecek en büyük zarar olacağı ifade ediliyor.

AK Parti'nin kapatma davası öncesinde yaşanan süreci hatırlatan gelişmeler acaba yeni bir kapatma davası için çalışma mı yapılıyor sorusunu akla getiriyor.

 

(samanyoluhaber)

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA