• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
YÖK, KPSS kararını verdi
30 Ağustos 2010 Pazartesi 10:49

YÖK, KPSS kararını verdi

Türk Eğitim-Sen tarafından ortaya atılan kopya iddialarından sonra KPSSde öğretmen atamalarıyla ilgili soru işaretleri ortadan kalktı.

Öğretmen atamaları yarın yapılacak ancak kopya çektikleri tespit edilenlerin sınavları iptal edilecek.

Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) kopya ihtimalinin güçlenmesi ve sınavın iptalinin gündeme gelmesi yarın yapılacak öğretmen atamaları ile ilgili belirsizlik yarattı. Belirsizlik nedeniyle, atama bekleyen öğretmen adayları, “Sınav iptal edilirse atamalar da iptal edilir” tedirginliği içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı’nı telefon ve eposta yağmuruna tutarken, sistemin aksamaması için atamaları yapmaya hazırlanan Bakanlık sınavı tümden iptal etmeyi düşünmüyor.

ŞÜPHELİYE ATAMA YOK

KPSS’nin tümden iptali yerine şüphelenilen adayların atamasının yapılmaması ve kopya çeken adayların sınavlarının iptal edilmesi olasılığı ağırlık kazanıyor. YÖK yetkililerinden sızan bilgiler, “KPSS iptal edilecek mi?” sorusuna ışık tutuyor. ÖSYM ve Milli Eğitim Bakanlığı ile sık sık görüşen YÖK yetkilileri, son izlenimin “KPSS’nin iptal edilmeyeceği sadece şüphelenilen ve tespit edilen adayların sınavlarının iptal edileceği” yönünde olduğunu aktardı.

YÖK BİLGİLERİ İSTEDİ

Bu arada YÖK Denetleme Kurulu, soruların mail yoluyla sızdırıldığı iddiasını güçlü kanıtlarla gündeme getiren Türk Eğitim-Sen’den, bilgi istedi. Devlet Denetleme Kurulu da benzer bir talepte bulundu. Türk Eğitim-Sen de yarın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuracak. İddialar nedeniyle hafta sonu da mesai yapan YÖK Denetleme Kurulu, raporunu hafta içinde tamamlayacak. Kurul’da, “sorular sızdırıldı” görüşü ağır basıyor.

ATAMALARIN İPTALİ OLASILIĞI YÜKSEK

YÖK Üyesi ve Anayasa Hukukçusu Prof. Dr. Necmi Yüzbaşıoğlu: “KPSS’ye ilişkin açılan davalar çok önemli. Çünkü atamaların iptali olasılığı yüksek. İptal kararı belirli kişiler üzerinden yapılırsa tüm atamalar iptal edilmez ancak suçlu olduğu ortaya çıkan isimlerin atamaları iptal edilir. Ancak yaygın kopya çekildiği ve bunun sınavın sonucunu tamamen etkilediği yönünde bir karar çıkarsa atamaların da tamamı iptal edilir. Bunun için Milli Eğitim Bakanlığı 31 Ağustos’ta yapılacak atamaları ertelemeli.” TBMM Eğitim Komisyonu Başkanı, eski Milli Eğitim Bakanı ve eski YÖK Başkanı Mehmet Sağlam: “Eğitim-öğretim bir sistem içine oturtulmuş durumda. Okulların açılmasına az bir süre kaldı. Öğrenciler ve veliler mağdur edilmemeli. KPSS’nin tamamen iptal edileceği kanısında değilim. Öğretmen atamaları yapılmalı ve sınavda kopya çektiği ortaya çıkan kişilerin atamaları iptal edilmeli.” CHP Eğitim Komisyonu Üyesi Engin Altay: “Öğretmen
atamaları yapılmalı ancak sınavda kopya çektiği şüphesi olan adayların atamaları dondurulmalı. Böylelikle Milli Eğitim Bakanlığı da sıkıntıya girmemiş olur.”


Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA