• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yoğurt kilo verdiriyor!
23 Ağustos 2013 Cuma 21:53

Yoğurt kilo verdiriyor!

Yapılan Üniversite araştırmalarında, yoğurdun insan sağlığı açısından çeşitli faydaları bulunduğu belirlendi.

Yapılan Üniversite araştırmalarında, yoğurdun insan sağlığı açısından çeşitli faydaları bulunduğu belirlendi.

Örneğin, Viyana Üniversitesi tarafından yapılan yoğurdun bağışıklık sistemi üzerine etkisi konulu çalışmaya göre, günde 3-4 porsiyon yoğurt tüketimi bağışıklık sistemi için önem taşıyor. Yoğurt, hastalık ve enfeksiyonla savaşta rol oynayan T hücrelerini daha güçlü ve aktif hale getiriyor. Yoğurdun içindeki dost bakteriler ise mikroplarla savaşarak bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

Yoğurt kilo verdiriyor!

Tennessee Üniversitesi'nin araştırmasında ise diyet programlarında yoğurdun etkisi incelendi. Araştırmada, düşük kalorili diyet yapan kişilerin diyetlerine yoğurt ilave edildi ve gün içinde 3 öğün yağsız yoğurt yiyen aşırı kiloluların yoğurtsuz diyet uygulayanlara göre yüzde 22 daha fazla kilo verdikleri görüldü. Ayrıca, bu kişilerin yüzde 61 daha fazla yağ yaktıkları tespit edildi.

Yoğurdun sindirim açısından vücuda faydalı olduğunu vurgulayan Yörsan Gıda Mühendislerinden Nilüfer Hakarayan, özellikle yoğurt içeriğindeki kalsiyum ve protein değerinin yüksekliğinden söz etti.


Sağlıklı yaşam için günde kaç porsiyon yoğurt tüketmelisiniz?

Yörsan Gıda Mühendislerinden Nilüfer Hakarayan, her yaş grubu için yoğurt tüketiminin önerildiğini belirterek, hem sağlıklı kişilerin hem de diyet yapanların günlük 3 porsiyon yoğurt tüketmesi gerektiğini belirtti. Bir porsiyonun, yaklaşık bir kase veya bir su bardağına denk gelen 200 cc olduğunu belirten Hakarayan, 'Erişkin bir birey günde yaklaşık yarım kilo yoğurt tükettiğinde ihtiyacı olan kalsiyumu karşılarken, protein ihtiyacının da büyük bir kısmını sağlamış olur. Çocukların bu açıdan sabahları süt içmesi gereklidir.' dedi.

Star

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA