• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yine yürekler yanıyor!
05 Ağustos 2012 Pazar 10:31

Yine yürekler yanıyor!

Hakkari kent merkezine bağlı Geçimli köyündeki karakola gece saatlerinde teröristlerce saldırı düzenlendi. Çıkan çatışmada, 6 asker ile 2 korucu şehit oldu. 1 terörist etkisiz hale getirildi.

Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kent merkezine bağlı Geçimli köyündeki karakola gece saatlerinde teröristlerce saldırı düzenlendiğini anımsatarak, saldırının ardından çıkan çatışmada, 6 asker ve 2 köy korucusunun şehit olduğunu söyledi. Çatışmada 15 askerin de yaralandığını belirten Alimoglu, 11 teröristin ise etkisiz hale getirildiğini aktardı.

Alimoğlu, yaralıların Hakkari'deki hastanelerde tedavi altına alındığını vurgulayarak, bölgedeki operasyonların geniş çaplı devam ettiğini kaydetti.

TERÖRİSTLER GECE KARAKOLA SALDIRDI

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, kent merkezine 25 kilometre uzaklıktaki Geçimli köyünde konuşlu bulunan askeri karakola, gece saatlerinde terör örgütü mensuplarınca roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.

Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada, ilk belirlemelere göre 6 asker ve 2 geçici köy korucusu şehit olurken, çok sayıda asker, korucu ve vatandaş da yaralandı.

Helikopterlerle Hakkari Devlet Hastanesi ile Hakkari Asker Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar, tedavi altına alındı.

Uzun süre devam eden çatışmanın ardından Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'ndan bölgeye çok sayıda takviye kuvvet sevk edildi.

Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Bu arada, saldırının olduğu saatlerde Çukurca ilçesine bağlı Üzümlü ve Karataş karakollarına da teröristlerce eş zamanlı saldırıda bulunulduğu öğrenildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA