• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yine yürekler yanıyor
01 Ekim 2011 Cumartesi 15:58

Yine yürekler yanıyor

Kato Dağında pusuya düşürülen Bolu Dağ Komando Tugayına bağlı timde 2 uzman çavuş şehit oldu.

Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi’ndeki Kato Dağı’na Bolu Komando Tugay Komutanlığı’ndan terörle mücadele kapsamında giden birliklerden bir tim, önceki gün arama faaliyetine çıktı. Dönüş yoluna geçen time, teröristler Kato’nun Hisarkapı Mevkii’nde saat 22.00 sıralarında pusu kurup, roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı.

2 ASKER ŞEHİT 3 PKK'LI ÖLÜRÜLDÜ
Teröristlerin ilk ateşinde 3’ü ağır 5 asker yaralandı. Timdeki diğer askerlerin karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Teröristler bir süre sonra karanlıktan yararlanarak kaçmaya başladı. Takibe alınan teröristlerle güvenlik güçleri arasında gece boyunca yer yer çatışmalar meydana geldi. 1’i kadın 3 terörist öldürüldü. Öldürülen 3 teröristten birinin Kato Dağı’nın bölge sorumlusu olduğu öğrenildi. Yaralı askerler Beytüşşebap Devlet Hastanesi’ne getirilerek tedavi altına alındı. Ancak durumu ağır olan İzmirli Uzman Çavuş Özgür Küçük ile Mersinli Uzman Çavuş Hüseyin Kıraç, tüm çabalara karşın şehit oldu. 1’inin durumu ağır olan 3 asker ise helikopterle Şırnak Asker Hastanesi’ne sevkedildi.

4 ASKER YARALI
Hakkâri ve çevresindeki operasyonlar devam ederken, en yoğun operasyon ise Kato Dağı bölgesinde sürdürülüyor. Bölgede dün akşam saatlerinde teröristlerle güvenlik güçleri arasında yeniden çatışma çıktı. Çatışmada ilk bilgilere göre 4 asker yaralandı. Yaralı askerler Beytüşşebap’ta tedaviye alındı. Operasyonlarda sivil halkın zarar görmemesi için de çeşitli tedbirler alınıyor. Hakkâri İl Jandarma Komutanlığı, dağın Hakkâri tarafında kalan Pınarca, Kamışlı, Çaylıca ve Kaval köylerinin muhtarlarına yazı göndererek, yaylaların en kısa zamanda boşaltılması istedi.Yazıda sivillerin zarar görmemesi için bu işlemin yapıldığına dikkat çekildi.

YASAK BÖLGE
Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde yer alan açıklamaya göre Diyarbakır, Şırnak Siirt ve Hakkâri’de, 3 Ekim ile 3 Ocak arasında 15 bölge Askeri Yasak Bölge ilan edildi. Genelkurmay Başkanlığı’nın kararı ve koordinatları İçişleri Bakanlığı üzerinden il valiliklerine gönderildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA