• Konya5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yine terör, hep terör
30 Haziran 2016 Perşembe 11:36

Yine terör, hep terör

Türkiye’nin gündemi Haziran ayında yine terör olurken, Medya Takip Ajansı Interpress’in yapmış olduğu incelemeye göre, yaşanan terör olayları hakkında yazılı basına son bir ayda 37 bini aşkın haber yansıdığı belirlendi.

Basında çıkan haberler içinde bölücü örgüte yönelik yapılan operasyonlar ve terör örgütünün yaptığı saldırılar başta olmak üzere PKK terörü 12 binden fazla haberle gündeme gelirken, DAEŞ tarafından yapılan terör eylemleri ile ilgili de basında 7 bine yakın haber çıktığı tespit edildi. Gerek yapılan hain saldırılarda gerekse terör örgütlerine karşı girişilen operasyonlarda hayatlarını kaybeden şehitlerimiz ile ilgili ise geçen ay yazılı basında 23 binden fazla haber yer aldığı saptandı.

Interpress‘in üç bine yakın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergiyi kapsayan incelemesine göre, Haziran’da en fazla konuşulan konulardan biri Almanya’nın sözde Ermeni tasarısını mecliste kabul etmesi olurken, bu konuda Türkiye’nin her kesiminden gelen tepkiler ve tartışmaların, 5 bine yakın haberle  gündeme geldiği belirlendi. Geçen ayın gündemde öne çıkan bir diğer önemli gelişmesi de Milliyetçi Hareket Partisi’nde (MHP) yapılan kurultay ve sonrasında yaşanan gelişmeler olurken, Milliyetçi Hareket Partisi’nde (MHP) yaşananların basına 3 binden fazla haberle yansıdığı tespit edildi. İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden çıkmak için yaptığı oylama sonucu karar ayrılma (Brexit) yönünde olurken, bu gelişme sonrası yaşananlar yazılı basında 2 binden fazla haberle yer aldı. Avrupa Birliği ile Türkiye arasında vize konusunda yaşanan gelişmeler gündemdeki yerini korurken, vize tartışmaları yazılı basında 2 bine yakın haberle gündeme geldi.

Türkiye İsrail arasında kopmuş olan ilişkilerin varılan bir mutabakat ile yeniden canlanması bir çok tartışmayı da beraberinde getirirken, imzalanan anlaşma ile Türkiye İsrail arasında yaşanan tüm gelişmeler basında 2 bine yakın haberle yer buldu. Öte yandan bölücü terör örgütü tarafından İstanbul Vezneciler’de gerçekleştirilen bombalı saldırı hakkında da yazılı basında 1.500’den fazla haber çıktığı tespit edildi. Ay sonunda ise İstanbul Atatürk Havalimanı’nda 3 canlı bomba ile gerçekleştirilen saldırı sonucu 41 kişi hayatını kaybederken, bu korkunç eyleminde yazılı basında 200’e yakın haberle basında yer bulduğu belirlendi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA