• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yine o müteahhit
09 Ekim 2010 Cumartesi 13:21

Yine o müteahhit

Bingöl depreminde 85 kişiye mezar olan Çeltiksuyu Pansiyonlu İlköğretim Okulunun müteahhidi Şeref Bozkuşun, yargılandığı süreçte bir okul daha yaptığı ortaya çıktı.
Sağlam temeller üzerine kurmadığı okulda 85 kişinin ölümüne neden olan ve bu nedenle hakkında dava açılan müteahhit Şeref Bozkuş, yargılanırken bile okul inşaatı yapması dudak uçuklattı. Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi binasını geçen yıl bitiren Bozkuş, binalarının sağlam olduğunu savundu. Bozkuş’un Kuzey Irak’ta da inşaat işleri aldığı ortaya çıktı.
 
CEZAYI ÇOK BULDU AİHM’E GİDECEK
Star'da yer alan habere göre, 2003’teki Bingöl depreminde yıkılan Çeltiksuyu Pansiyonlu İlköğretim Okulu’nda yaşamını yitiren 84 öğrenci ve bir öğretmen için 3.5 yıl hapse mahkum edilen müteahhit Şeref Bozkuş, Yargıtay’ın da onayladığı ceza nedeniyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuracağını söyledi. Çeltiksuyu PİO’nun yıkılmasında kusuru olmadığını belirterek suçu projeye attı. Bozkuş, “Projenin kötü olduğunu bilmiyor muydunuz?” sorusuna ise “Bu projeye göre pamuk deposu dahi yapılmaz. Ben taşeron olarak o işi aldım” diye yanıt verdi.
 
HERKES DERE KUMU KULLANIYORDU
Okulun yıkılmasının ardından Afet İşleri Müdürlüğü’nün verdiği ‘eksik malzeme kullanıldığına’ dair rapora karşı ise Bozkuş, “O rapordan sonra hem İTÜ, hem de 9 Eylül Üniversitesi’nin raporları var. Buna göre inşaat değil, proje kusurlu. Ayrıca o dönem herkes dere kumu kullanıyordu” dedi.  Öte yandan 2.5 yıl hapis cezası alan mühendisŞadiye Topçu ise bir ay önce emekli oldu. Topçu “Olayın aslı farklı. Gidin asıl failleri bulun” dedi.
 
BOZKUŞ: BİNALARIM ÇOK SAĞLAM TAKDİR BELGESİ BİLE VAR!
62 öğrencinin öğrenim gördüğü Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ni • temelinin çok sağlam olduğunu vurgulayan müteahhit Şeref Bozkuş şöyle konuştu: “İnşa ettiğim tüm binalara A’dan Z’ye kefilim. Zaten üniversitelerden alınmış raporlarım var. Çeltiksuyu’nda yıkılan okul için devlet bana takdir belgesi bile vermişti.”
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA