• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yine gelecekler
14 Eylül 2011 Çarşamba 10:38

Yine gelecekler

150 ülkeden 700 ticari firma, ticari zirveye katılmak için Türkiyeye geliyor.Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu(TUSKON ), Türkiye Dünya Ticaret Köprüsü 2011 e ev sahipliği...
150 ülkeden 700 ticari firma, ticari zirveye katılmak için Türkiye’ye geliyor.
Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu(TUSKON ), Türkiye Dünya Ticaret Köprüsü 2011’ e ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
150 ülkeden yaklaşık 700 ticari firmanın geldiği zirve için stant kiralayan Türk firmaları, ayaklarına kadar gelen bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmek istiyorlar.
İstanbul Kongre Merkezinde 26-27 Ekim 2011 tarihinde gerçekleşmesi planlanan ticari zirveye, Konyalı firmalarında iştirak etmesi tahmin ediliyor.
Gıda sektörünün yanı sıra Tarım, Hayvancılık ve Hızlı Tüketim Mamullerinin ön planda olacağı zirvenin, hem alıcıya hem de satıcıya hitap etmesi bekleniyor.
Zirveye üyelerini götürmeye hazırlanan Aktif İşadamları ve Sanayiciler Derneği(AKTİSAD), bu konuda hummalı bir çalışma başlattı.
AKTİSAD Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Uysal tarafından yakından takip edilen zirveye ilgi bir hayli fazla.
Zirveyle ilgili görüşlerini bildiren Uysal şunları söyledi :’’ Her türlü yiyecek ve içecek ürünleri, işlenmiş gıda sektöründe kullanılan ham maddeler, gıda sektöründe kullanılan tüm üretim ve ambalaj makinaları zirvenin başlıca ürünleri arasında.
Yine her türlü tarım ürünü  (baklagiller, tahıllar, yağlı bitki ve tohumları vb.)hayvancılık ürünleri, kırmızı et, tavuk eti, yumurta, süt ve süt ürünleri, deniz ürünleri vb.
Tarım ve hayvancılık sektöründe kullanılan makine ve teçhizat ve teknolojileri (tarım makineleri sulama sistemleri vb.), değirmen makinaları, tarım sektöründe kullanılan ham maddeler(hayvan yemi ve gübre) Kozmetik, hijyenik ürünler(parfüm, kolonya, diş macunu, traş bıçağı, çocuk bezleri vb.) temizlik ürünleri (deterjan, sabun, temizleyiciler vb.)her türlü mutfak araç gereçleri, elektrikli ev aletleri, zücaciye, beyaz eşya gibi ürünler, zirvede ticareti söz konusu olan başlıca ürünler arasında yer almış olacak.
Biz Konyalı firmalar olarak yaklaşık 50 civarında stant açmayı hedefledik.
Dilerim bu hedefimizi yakalar ve ayağımıza kadar gelen tarihi bir fırsatı en iyi şekilde değerlendiririz.’’


Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA