• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yıllardır tartışma konusuydu!
26 Eylül 2013 Perşembe 16:16

Yıllardır tartışma konusuydu!

Kurban Bayramı öncesi herkesi yakından ilgilendiren karar... Resmi Gazete'de bugün yapılan değişiklikle, Türk Hava Kurumu'nun kurban derisi ve bağırsak toplama yetkisi elinden alındı.
Kurban derilerinin kim tarafından toplanacağı her yıl tartışma konusu oluyordu. Bu tartışmaların bir ayağında bulunan Türk Hava Kurumu'nun kurban derisi toplama yetkisi geri alındı.
DERİLER THK'YE DEĞİL İSTEDİĞİN YERE
Türkiye'de uzun yıllardır bu konudaki tek yasal kurum Türk Hava Kurumu idi.
Resmi Gazete'de Yardım Toplama Esas ve Usulleri Hakkındaki Yönetmelik'te yapılan değişiklikle, kurban derisi ve bağırsağı toplama, fitre ve zekat zarfı dağıtarak yardım toplama konusunda Türk Hava Kurumu'na tanınan tüm yetki düzenlemeleri çıkarıldı.
BU BAYRAM UYGULANACAK
Böylece kurban pazarı derisi herkese açılmış oldu. Yeni karar ilk kez, önümüzdeki günlerdeki Kurban Bayramı'nda uygulanacak.
THK'ya kurban toplama yetkisi 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu çerçevesinde verilmişti. THK 2013 için fitre bedelini de 9.25 TL olarak belirlemişti.
YILLARDIR TARTIŞMA KONUSUYDU
Türk Hava Kurumu'na tanınan kurban derisi toplama yetkisi, tartışmaları da beraberinde getiriyordu.
Özellikle 28 Şubat döneminden beri, Türk Hava Kurumu'na olan bağışların azaldığı öğrenilirken, kurban derisinde Türk Hava Kurumu dışındaki kurumlara da yardım toplayabilme yolu açıldı. Buna göre, vakıflar, dernekler, camiler öğrenci yurtları da kurban derisi toplayabiliyor.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA