• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yıllar sonra gelen buluşma
23 Eylül 2010 Perşembe 11:05

Yıllar sonra gelen buluşma

Erzurum Emniyet Müdürü İbrahim Çelik, 43 yıl sonra ulaştığı ilkokul öğretmeniyle bir araya geldi.
Erzurum Emniyet Müdürü İbrahim Çelik, 43 yıl sonra ulaştığı ilkokul öğretmeniyle bir araya geldi.
 
27 Ocak günü Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü görevine atanan İbrahim Çelik, 1967 yılında öğrencisi olduğu Erzurumlu öğretmeni Ahmet Dursun'un Konya'da olduğunu öğrenince Erzurum'a davet etti. Öğrencisinin Erzurum İl Emniyet Müdürü olduğu kendisine bildirilen emekli öğretmen Dursun, Emniyet Müdürü Çelik'in davetlisi olarak Erzurum'a geldi.
 
Emniyet Müdürü İbrahim Çelik, Gaziantep'in İslahiye ilçesine bağlı Akınyolu Köyü İlkokulu'ndan 1968 yılında mezun olduğunu, 27 Ocak 2010'da Erzurum'da göreve başladığını belirtti. Erzurum'da göreve başlamasından sonra Erzurumlu olan ilkokul öğretmeni Ahmet Dursun'un hayatta olup olmadığını araştırmaya başladığını ifade eden Müdür Çelik, "Kendi yöntemlerimizi kullanarak ilkokul öğretmenimin Konya'da yaşadığını öğrendim. Telefonla arayarak kendisini Erzurum'a davet ettim, misafirim olmasını istedim ve dün Erzurum'a gelen öğretmenime 43 yıl sonra ulaşmanın mutluluğunu yaşıyorum" dedi.
 
Öğretmeni Dursun ile makamında buluşan Çelik, "İlkokul öğretmenim, okumam için ailemi ikna eden ve bugün Emniyet Müdürü olmamı sağlayan çok sevdiğim kişidir. Yüzünü, ismini hiç unutmamıştım. Üzerimde çok büyük emeği var" diye konuştu.
 
Ahmet Dursun da yıllar sonra öğrencisi İbrahim Çelik'i, kendi memleketinde Emniyet Müdürü olarak görmekten büyük gurur duyduğunu söyledi.
Gaziantep'te, 1964-1968 yıllarında, 3 yıl İbrahim Çelik'in öğretmenliğini yaptığını ve 1994'te de Konya'da görev yaparken emekli olduğunu anlatan Dursun, "İbrahim, çok zeki öğrenciydi. Aradan uzun yıllar geçmiş ve bana nüfus kütüklerini araştırarak ulaşmış. Telefonla görüştüğümüz ilk anda kendisini hatırlayamadım. Daveti üzerine geldim, onu memleketimde Emniyet Müdürü olarak gördüm ve çok gururlandım" şeklinde konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA