• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yıldırım, 4 değil 10 maçta şike yapmış
07 Temmuz 2012 Cumartesi 16:20

Yıldırım, 4 değil 10 maçta şike yapmış

Aziz Yıldırım aslında 10 maçta şikeden suçlu bulundu ama 6'sı yasadan önce olduğu için ceza almadı.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi 2 Temmuz Pazartesi günü şike davasında kararı açıklamıştı. Karara göre, Aziz Yıldırım 6 yıl 3 ay hapis cezası alırken, diğer 48 sanık ise çeşitli oranlarda hapis cezasına çarptırılmıştı.

Mahkeme Aziz Yıldırım'ı; Fenerbahçe-İBB Spor, Karabük–Fenerbahçe, Fenerbahçe-Ankaragücü, Sivasspor-Fenerbahçe müsabakalarının sonucunu etkilemek amacıyla şike; Trabzonspor-Bursaspor, Eskişehirspor-Trabzonspor ve Trabzonspor-İ.B.B Spor müsabakalarının sonucunu etkilemek amacıyla teşvik pirimi suçlarını işlediği sabit bulunarak cezalandırıldı.

ŞİKE VE DOLANDIRICILIK
Mahkemenin hükmünü açıklamasından sonra serbest bırakılan Aziz Yıldırım'ın şike yaptığı maçlar dışında, mahkemenin vermiş olduğu kararda önemli bir ayrıntı daha yer alıyor.

Kararda Yıldırım'ın, 6 ayrı maçta da şike, teşvik ve dolandırıcılık yaptığı onaylanmış gözüküyor.

KARAR METNİNDE BAHİS VE DOLANDIRICILIK DA VAR
Mahkeme kararının, Aziz Yıldırım ve diğer sanıklara ilişkin bölümlerin sonunda şöyle yazıyor:

''Manisaspor-TS, FB-Kasımpaşa, Bursaspor-İBB Spor, Gençlerbirliği-FB, Gençlerbirliği-TS ve Eskişehirspor-FB müsabakalarında şike yaptığı ve teşvik primi verdiğinden bahisle dolandırıcılık suçundan cezalandırılması istemi ile kamu davası açılmış ise de, 6222 sayılı Kanun öncesinde şike ve teşvik primi fiilleri suç olarak tanımlanmadığı gibi ceza kanunlarında da bu fiiller özel olarak düzenlenmediğinden ve özetle yüklenen fiil kanunda suç olarak tanımlanmamış olduğundan CMK'nın 223/2-a maddesi uyarınca beraatine…''

Dolayısıyla mahkeme, Aziz Yıldırım'ı 4 maç şike, 3 maç teşvikten suçlu bulmasının yanı sıra diğer 6 maçta da şike, teşvik ve dolandırıcılıktan suçlu olarak görüyor. Ancak yasanın vermiş olduğu boşluk sebebiyle Yıldırım, suçlu bulunmasına rağmen yasa öncesine denk geldiği için bu 6 maçtan ceza almadan kurtuldu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA