• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yıkıntı evde korkuyla yaşıyor
30 Mayıs 2011 Pazartesi 17:47

Yıkıntı evde korkuyla yaşıyor

Konya'nın Kulu ilçesinde yıkılma tehlikesi bulunan evde tek başına yaşayan 80 yaşındaki kadın, kimseden yardım alamayınca..

Konya'nın Kulu ilçesinde yıkılma tehlikesi bulunan evde tek başına yaşayan 80 yaşındaki kadın, kimseden yardım alamayınca Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü'ne dilekçe yollayarak yardım istedi.

İlçeye bağlı Ağılbaşı köyünde tek başına yaşayan Melek Toprak (80), kendisiyle yaşıt evinde her gün ölümle burun buruna geliyor. Her an yıkılma tehlikesi bulunan evde yaşamını sürdürmeye çalışan Toprak, büyük bir kısmı çökmüş evde uzanacak yardımı bekliyor. Üç ayda bir aldığı 320 TL ve Kaymakamlık'tan aldığı 50 TL ile geçinmeye çalışan Toprak, zor şartlarda yaşamını sürdürüyor.

Evin her an yaşlı kadına mezar olabileceğini ifade eden Ağılbaşı Köyü Muhtarı Hasan Ok, "Yaşlı kadının kaldığı ev bir gün tepesine çökecek diye düşünmekten geri kalamıyoruz. Evin elektriği 200 TL borç nedeniyle kesildi. Kaymakamlığın verdiği para ile elektriği tekrar açtırdık. Yaşlı nene, köylüler tarafından yemek verilirse karnını doyuruyor. Üç ayda bir aldığı 320 TL yaşlılık maaşıyla geçinmeye çalışıyor" dedi.

30 yıl önce vefat eden eşi Haydar Toprak'tan kalan evde yaşamını sürdürmeye çalıştığını söyleyen Melek Toprak ise, "Gidecek başka yerim olmadığından mecburen burada korku içinde kalıyorum. Ömrümün geri kalanını rahat edebileceğim küçük bir yuvada geçirmek istiyorum. Kaymakamlığa yaptığım müracaat reddedilince, Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü'ne dilekçe yazarak yardım etmelerini istedim. Beni bu viraneden, bu korkudan bir an önce kurtarmalarını bekliyorum" diye konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA