• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
YHTde bayram yoğunluğu
29 Eylül 2014 Pazartesi 11:45

YHT'de bayram yoğunluğu

YHT seferlerinde Kurban Bayramı nedeniyle 2-3 Ekim ve 7-8 Ekim tarihlerinde biletlerin tükendiği bildirildi.
Kurban Bayramı'na sayılı günler kala vatandaşların ulaşım tercihinin başında gelen Yüksek Hızlı Tren'lerde (YHT) 2-3 Ekim ile 7-8 Ekim tarihlerinde biletlerin tükendiği bildirildi.
 
AA muhabirinin TCDD yetkililerinden aldığı bilgiye göre, YHT'ler Ankara, İstanbul, Eskişehir ve Konya hattında hızlı ve konforlu olması nedeniyle seyahat anlamında akla ilk gelen ulaşım aracı haline geldi.
 
YHT'lerde bayramdan 20 gün önce satışa çıkarılan biletlerde iade ve seyahat değişikliği gibi durumların dışında boş yer bulunmuyor. Tatil planlamasını son güne bırakanlar, alternatif ulaşım araçlarını değerlendirecek.
 
YHT'ler Ankara-İstanbul arasında karşılıklı 12, Eskişehir-Ankara arasında 10, Ankara-Konya arasında 14 ve Eskişehir-Konya arasında karşılıklı 4 sefer olmak üzere toplam 40 seferde günde yaklaşık 17 bin yolcu taşıyacak. Bayram öncesi ve sonrasını kapsayan 4 günlük sürede yaklaşık 70 bin kişinin YHT ile seyahat etmesi bekleniyor.
 
- "Eskişehir-Ankara hattındaki yolcuların yüzde 72'si hızlı trende"
 
Eskişehir Gar Müdürü Süleyman Hilmi Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2009 yılında Ankara-Eskişehir YHT hattı açılmadan önce iki kent arasındaki ulaşımın yüzde 78'inin karayoluyla sağlandığını söyledi.
 
YHT'nin hızı ve konforu nedeniyle vatandaştan yoğun ilgi gördüğünü belirten Özer, şunları kaydetti:
 
"Elimizdeki verilere göre, YHT, Ankara ve İstanbul hattında seyahat anlamında yoğun ilgi gören seyahat aracı haline geldi. Şu an Eskişehir-Ankara hattındaki yolcuların yüzde 72'si hızlı trende. Önceden karayolu bu rakamlardaydı, şimdi ibre tam tersine döndü. Vatandaş bizden yer bulamazsa diğer ulaşım araçlarına bakıyor. Bayram biletleri 20 gün önceden satışa sunuldu. Planlamasını erken yapanın yer bulma şansı daha yüksek. Tatil planını son günlere bırakan ulaşımda sıkıntı yaşayacak."
 
Dünyadaki hızlı tren işleten ülkelerdeki doluluk oranının yüzde 60'larda seyrettiğini anlatan Özer, "Türkiye'de YHT'ler yüzde 90 doluluk oranıyla çalışıyor. Vatandaşın YHT'ye olan yoğun ilgisi nedeniyle TCDD de planlamalar yapıyor. Gelecek yıl alınacak yeni YHT setleriyle taleplere cevap vermeye çalışacağız" dedi.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA