• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
YHT Konyaya Canlılık Katıyor...
21 Kasım 2011 Pazartesi 11:58

YHT Konya'ya Canlılık Katıyor...

Ankara-Konya Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının, Konya'da sanayiden ticarete, turizmden sosyal yaşama kadar bir çok alanda ivme kazandırdığı belirtildi...
Ankara-Konya Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının, Konya'da sanayiden ticarete, turizmden sosyal yaşama kadar bir çok alanda ivme kazandırdığı belirtilirken, kente yılda 5 milyon ziyaretçinin gelmesinin beklendiği bildirildi.
     Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yaptığı açıklamada, Konya-Ankara arası YHT hattının faaliyete geçmesinin Konya adına bir dönüm noktası olduğunu belirterek, hızlı tren ile birlikte orta vadede Konya'ya yılda 5 milyon ziyaretçi beklediklerini söyledi.
   
  Yüksek Hızlı Tren hattının hizmete girmesi nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete teşekkür eden Akyürek, ''Dünyada hızlı tren kentleri sayılıdır. Onlar ayrı bir lig oluştururlar. Konya artık bu ligde yer almaya başladı. Türkiye'de şu anda Konya, Ankara ve Eskişehir'de hızlı tren var. İstanbul da buna dahil olduğunda yeni ve önemli bir sonuca ulaşmış olacağız'' dedi.
     Ankara-İstanbul hattının tamamlanmasıyla da Konya'nın İstanbul'un bir komşusu haline geleceğini dile getiren Akyürek, ''Bugün, Konya'da oturarak Ankara'da okumak ve çalışmak imkan dahilinde. Büyük bir sinerji oluşturan Yüksek Hızlı Tren aynı zamanda, bir tarih ve kültür şehri olan Konya'ya gelen misafir sayısını önemli oranda artıracak'' dedi.
    
     -YHT hattı için Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı çalışmalar-
    
     YHT hattı için Konya Büyükşehir Belediyesi olarak yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgi veren Akyürek, şunları kaydetti:
     ''Büyükşehir Belediyemiz, hızlı tren güzergahında 16 adet yaya altgeçidi yaptı. Ayrıca, hızlı tren güzergahında Hocacihan, Yenişehir, Vatan, Lamcı, Organize Sanayi 1, Organize Sanayi 2, Aliya İzzetbegoviç Köprülü Kavşakları ile Marangozlar Hızlı Tren Altgeçidi, Gülistan Hızlı Tren Altgeçidi ile 418 metre rampa ve yürüyüş alanı, 130 metre açık alanı ile Türkiye'nin en uzun asma yaya köprüsü olan Büsan Yaya Üstgeçidi'ni hizmete sundu. Gar önündeki park ele alınarak gar önü çevre düzenlemesi yapıldı. Giriş çıkışlarla ilgili düzenleme yapılıyor. Yine belediye olarak, hızlı tren seferlerinin başlaması nedeniyle 24 Ağustos gününden itibaren Mevlana Kültür Merkezi - Gar arasında otobüs seferleri başlattık.''
    
     -''YHT şimdiden katkı sağladı''-
    
    Diğer taraftan, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan ise geçtiğimiz aylarda hizmete giren Konya-Ankara Yüksek Hızlı Tren hattının seferlerine başlayalı kısa bir süre olmasına rağmen Konya ve çevre illere ekonomik anlamda gözle görülür katkılar sağlamaya başladığını vurguladı.
    
''Örneğin, Ankara'dan Konya'ya ve Konya'dan Ankara'ya hafta sonları günübirlik turlar göze çarparken, bu durum önümüzdeki aylarda Konya turizmine yeni bir soluk getirme adına önemli bir gelişme olarak değerlendirilebilir'' diyen Okudan, YHT seferlerinin başlamasının üniversite akademisyenlerini de oldukça memnun ettiğini bildirdi.
    
Konya'da yaşayan akademisyenlerin gerek bilimsel çalışma ve araştırma gerekse sunum amaçlı seyahatlerini Ankara ve çevresindeki illerle artık daha da kolay sağlayabildiklerini dile getiren Okudan, Başbakan Erdoğan başta olmak üzere projeyi Konya'ya kazandıran ve emekleri geçen herkese teşekkür ederken, hızlı tren sefer sayılarının en kısa sürede artması ve bu projesinin yurt genelinde birçok bölgede yaygınlaşmasını temenni etti....


Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA