• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ygs’de, Pema Koleji Farkı
30 Mart 2017 Perşembe 11:50

Ygs’de, Pema Koleji Farkı

2016 -2017 Eğitim öğretim yılının üniversite sınavlarında ilk aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)’nın sonuçları açıklandı.

2016 -2017 Eğitim öğretim yılının üniversite sınavlarında ilk aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)’nın sonuçları açıklandı. 28 Marft’ta açıklanan sınav sonuçlarına göre PEMA KOLEJİ ilk 500’de 18, ilk binde 20 öğrenci çıkararak tarihi bir rekora imza attı.

Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) PEMA KOLEJİ öğrencileri aldıkları derecelerle farkını ortaya koydu. Üniversiteye girişte ilk aşama olan YGS’de sorular zor olmasına rağmen PEMA KOLEJİ öğrencileri okul başarı puanlarını 7-10 puan arası artırdı.

PEMA’DAN GERÇEK BİR REKOR

28 Mart Perşembe günü Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nın sonuçları açıklandı. Yapılan sınavın sonuçlarında PEMA öğrencileri girdikleri sıralamalar ile farkını ortaya koydu. Başarıda sınır tanımayan ve daima rekora koşan PEMA KOLEJİ eğitim camiasında dikkatleri üzerine çekerek, Konya ve Türkiye’de adından söz ettirdi. Sonuçlara göre; PEMA KOLEJİ ilk 500’de 18, ilk binde 20 öğrenci çıkardı. Bunun yanı sıra okul başarı puan ortalamasında bu yıl soruların zorluğuna rağmen 7-10 puan arası artış göstermiştir.

BU BAŞARI TESADÜF DEĞİL

Sınav başarısından sonra basın toplantısı yapan PEMA KOLEJİ yönetim kurulu, basına PEMA’nın başarılından bahsetti. Bu başarının tesadüf olmadığının altını çizen PEMA KOLEJİ Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Cahit Koç; “Okul başarı puan ortalamamız bu sene sorular zor olmasına rağmen 7 ila 10 puan arasında artış göstermiştir. Başarımız asla tesadüf değildir. Bu tablo; çalışmanın, disiplinin, özverinin ve mükemmel mesleğine âşık bir öğretmen kadrosunun başarısıdır. Bizler PEMA’nın yöneticileri olarak sahadayız, sınıftayız, öğrencilerimizle her daim iç içeyiz. Öğrencilerimizin sadece akademik olarak değil, sosyal ve kültürel olarak da yetişmelerini sağlıyoruz.” şeklinde konuştu.

 

“DURMADAN, YILMADAN ÇALIŞACAĞIZ”

Başarılarının artması için her zamankinden daha fazla olarak çalışmalarının devam edeceğini söyleyen Koç; “ PEMALI sorumluluk sahibidir, çalışkandır, dürüsttür, lider ruhludur, duyarlıdır, bayrağını ve vatanını sever, manevi hassasiyetlere sahiptir, başarılıdır ve başarmak zorundadır. Elbette ki bu başarıyla yetinmeyeceğiz. Durmayacağız, yılmadan çalışacağız, bu başarıyı daha üst seviyelere çıkaracağız. Ve her şeyden önemlisi, vatanımız için ahlaklı, sağlıklı, duyarlı, başarılı nesiller yetiştireceğiz.” İfadelerini kullandı.

BÜŞRA AKSAKBAĞI / YENİ HABER GAZETESİ

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA