• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
YGS Şampiyonu KTO Karatay Üniversitesini gezdi
28 Temmuz 2011 Perşembe 19:24

YGS Şampiyonu KTO Karatay Üniversitesi'ni gezdi

YGS'de büyük bir başarı göstererek tüm dallarda Türkiye birincisi ve LYS'de Türkiye altıncısı olan Mahmut Bilal Doğan üniversite hakkında bilgi almak ve imkanlarını yerinde görmek için KTO Karatay...
YGS'de büyük bir başarı göstererek tüm dallarda Türkiye birincisi ve LYS'de Türkiye altıncısı olan Mahmut Bilal Doğan üniversite hakkında bilgi almak ve imkanlarını yerinde görmek için KTO Karatay Üniversitesi'ni ziyaret etti. Üniversite yetkilileri tarafından karşılanan Mahmut Bilal Doğan, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Okatan ile bir süre görüştükten sonra üniversiteyi gezdi.
 
Üniversite gezisinin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Mahmut Bilal Doğan, zorlu bir sınav sürecinin ardından daha önemli bir sürece girdiklerini belirterek, “KTO Karatay Üniversitesi ilk kurulduğu günden beri takip ettiğim bir üniversite. Bugün hocalarım nezaretinde üniversiteyi gezdim ve gördüm ki, üniversitenin sahip olduğu dinamik ve tecrübeli kadronun yanı sıra modern laboratuvarları, amfileriyle de iyi bir eğitim için hiçbir fedakarlıktan kaçınılmamış” dedi. Üniversitede gördüğü sıcak ve samimi ortamdan çok etkilendiğini ve Konya'yı da çok beğendiğini ifade eden Doğan, “Gerek KTO Karatay Üniversitesi, gerekse Konya olsun ikisi de beni çok etkiledi. Şu anda kararsız kaldığım iki üniversite var, bunlardan biri KTO Karatay Üniversitesi'dir. Tercihimde elbette KTO Karatay Üniversitesi'nde gördüğüm dinamik yapı, fiziki ve sosyal imkanlar etkili olacaktır” şeklinde konuştu.
 
Son YGS şampiyonu Mahmut Bilal Doğan, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu ile de bir araya geldi. YGS şampiyonunu KTO Karatay Üniversitesi'nde ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ve öğrenci olarak da görmek istediklerini ifade eden Rektör Babaoğlu, Mahmut Bilal Doğan gibi değerlerin kolay yetişmediğini ve Türkiye'nin değerlerine mutlaka sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Rektör Babaoğlu, “Üniversite olarak temel hedefimiz ülkemize katma değer sağlayacak nitelikli mezunlar vermek ve Türkiye'nin değerlerini ülkemize kazandırmaktır. Bundan dolayı kar amacı gütmeden öğrencilerimize çok yüksek oranlarda ve farklı şekillerde burs olanakları sunuyoruz. Mahmut Bilal Doğan kardeşimizin de üniversitemizi tercih etmesi ve bu imkanlardan faydalanarak kendisini ileride dekan, hatta rektör olarak burada görmek bizleri çok mutlu edecektir” dedi.
Rektör Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, beyin göçünü önlemek için çaba sarfedilmesi gerektiğini ifade ederek Türkiye'nin kendi değerleriyle büyüyüp ileriye gidebileceğinin vurgusunu yaptı. Ziyaretin ardından Rektör Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, YGS şampiyonu Mahmut Bilal Doğan'a üniversitenin plaketini hediye etti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA