• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yeşilaydan etkin mücadele
02 Mart 2012 Cuma 13:08

Yeşilay'dan etkin mücadele

Konya Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, Yeşilay'ın sigara, alkol ve uyuşturucuyla mücadele çok önemli olduğunu belirtti.
Konya Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, Yeşilay'ın sigara, alkol ve uyuşturucuyla mücadele çok önemli olduğunu belirtti.
    
Küçükkendirci, açıklamasında, ülkede yaşanan hızlı sosyal ve ekonomik değişmelere paralel olarak sağlık sorunlarının boyutlarının da önemli ölçüde değiştiğini bildirdi.
    
''Bir denemeden bir şey olmaz'' diyerek başlayan madde bağımlılığının çok kısa sürede diğer tüm sorunların toplamından daha önemli olmaya başladığını ifade eden Küçükkendirci, bağımlılığın yalnızca madde kullanan bireyi değil o bireyin içinde doğduğu aileyi de ilgilendirdiğini dile getirdi.
    
Çocukları madde kullanımından korumanın onları sorumluluklarının bilincinde olan bireyler olarak yetiştirmekle mümkün olduğunu vurgulayan Küçükkendirci, şunları kaydetti:
    
''Çocuklarımız öz güven duyguları gelişmiş, değerlerine sahip çıkan bireyler olarak yetiştirmemiz gerekir. Ebeveynler olarak çocuklara karşı yaklaşımımızda sevgi, saygı ve sabır ilkelerine bağlı kalarak doğru rol modeli çizilmelidir. Hangi yaşta olursa olsun insan her dönemde dışarıdan gelecek tehlikelere karşı açıktır ve bunu engellemenin yolu her türlü zararlı alışkanlığa 'hayır' diyebilmektir. Gençlerimizin farkındalığını artırma amacıyla Sağlık Müdürlüğü olarak 2011 yılında madde bağımlılığı ve zararları hakkında 7 bin 26 kişiye eğitim verilmiştir.''
    
Küçükkendirci, Yeşilay Haftası'nda Toplum Sağlığı Merkezlerinin, okullarda zararlı alışkanlıklar ve korunma yollarıyla ilgili çeşitli etkinlikler düzenleyeceğini ifade etti.  AA
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA