• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yeşil ne yaşar ne yaşamaz!
21 Haziran 2012 Perşembe 09:34

Yeşil ne yaşar ne yaşamaz!

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen ihbar mektubunda Yeşil'in Ankara'da görüldüğü belirtildi.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen ihbar mektubunda Yeşil'in Ankara'da görüldüğü belirtildi.  
İhbarcı: Murat Yıldırım'ın arkadaşıyım. Doktorum. Yeşil 'i 2011 yazında Ankara'da gördüm. Murat'la birlikte gece yarısı arabayla Çankaya'ya gidip Yeşil'i aldık. Yüzüne estetik operasyon yapılmamıştı.

Karanlık bir dönemin karakutusu olan ve yaşadığı konusunda çok sayıda iddianın ortaya atıldığı ‘Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım 'la ilgili özel yetkili Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen ihbar mektubunda Yeşil'in 2011 yılında Ankara'da görüldüğü belirtildi. Yeşil'in oğlu Murat Yıldırım'ın arkadaşı olduğunu belirten ihbarcı, Yeşil'i 2011 yazında Ankara'da gördüğünü ve arabasına bindiğini iddia etti.

İstihbarat birimleri alarma geçirildi

Güneydoğu'da 1990'lı yıllarda yaşanan birçok faili meçhul olayın ve Albay Kazım Çillioğlu cinayetinin şüphelilerinden olan Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım hakkında savcılığa yeni bir iddia ulaştı. 27 Temmuz 1992'de Tunceli'de kaybolduktan 11 gün sonra Elazığ Asli Mezarlığı'nda cesedi bulunan Ayten Öztürk'ün ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında Yeşil hakkında tahkikatlar sürüyor. Özel yetkili Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Yeşil'in izine ulaşılması için istihbarat birimlerine yazı yazıldı. Yeşil hakkındaki resmi kurumlarla yazışmalar sürerken, savcılığa ilginç bir mektup ulaştı.

Yeşil'in yüzüne estetik yapılmamış

Malatya savcılığına ulaştırılması için Kayseri postanesine gönderilen mektubu yazan kişinin kendisini Yeşil'in oğlu Murat Yıldırım'ın arkadaşı olarak tanıttığı iddia edildi. Mektup sahibinin iddiaları şöyle: “Ben Murat'ın (Yıldırım) arkadaşıyım. Murat'ın evine de gider gelirim. Doktorum. Yeşil'i 2011 yazında Ankara'da gördüm. Gece yarısıydı, Murat ile arabayla Çankaya'daydık. Murat bana ‘Birini alacağız, sen arabaya binen kişiyle konuşma' dedi. Gittik o kişiyi aldık. Ben ve Murat önde oturuyorduk. Murat da o kişiye bir şey sormadı. Dikiz aynadan fark ettirmeden arkada oturan kişiye baktım ve Yeşil olduğunu anladım. Yüzüne operasyon yapılmamıştı.”

Öztürk'e telkin vermiş olabilirim

Ayten Öztürk soruşturmasında şüpheli listesindeki isimlerden biri de dönemin Tunceli Alay Komutanı Mustafa Sabri Yazganarıkan'dı. Savcılık, talimatla Yazganarıkan'ın ikamet ettiği ilin savcılığına talimat yazarak Öztürk cinayeti hakkında bildiklerini ve Öztürk'ü makamına çağırıp çağırmadığını sordu. Yazganarıkan'ın “Ayten Öztürk ile görüşmüş olabilirim. Kendisine telkinde de bulunmuş olabilirim tam hatırlamıyorum” dediği ileri sürüldü. Ayten Öztürk'ün avukatı Cihan Söylemez, savcılığın Yeşil'in dışındaki şüphelilerle ilgili tahkikatlarının yetersiz olduğunu söyledi. Söylemez, “Yeşil 1999 yılından bu yana İnterpol dahil birçok istihbarat birimi tarafından aranıyor. Ancak bulunamıyor. En azından diğer şüpheliler hakkında işlem yapılmalı” dedi.

(Star)

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA