• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yeşil Kartlar kalkıyor
12 Temmuz 2011 Salı 22:55

Yeşil Kart'lar kalkıyor

Türkiye'de yeni bir dönem başlıyor. Genel Sağlık Sigortası'nda 1 Ocak 2012'den itibaren tüm geçiş dönemleri sona eriyor.

Devlet yoksulları belirlemek için yaklaşık 9.5 milyona yakın olan  Yeşil Kart sahibinin gelirlerini mercek altına alacak.  Yeşil Kartlılar'ın kredi kartı harcamaları, elektrik ve su gibi ödemeleri incelenecek. Bankalardan ticari sır kapsamına girmeden, kişilere ait bilgileri alacaklarını söyleyen yetkililer, "Bu bilgilerle, ailenin geliri ve kişilere düşen gelir miktarı ortaya çıkacak. Sonra kişinin gelir durumu her ay kontrol edilecek" şeklinde konuştu. Yetkililer, konuyla ilgili şu bilgileri verdi:

HER AY KONTROL EDİLECEK

1 Ocak 2012'den itibaren  Yeşil Kart iptal edilecek ama bu kapsamdaki vatandaş yine primi devlet tarafından karşılanan Genel  Sağlık Sigortalısı olarak tescil edilecek. Bu, kendiliğinden olacak.

 Yeşil Kart vizeli; yani 1 yıllık, 6'şar aylık gibi bir süresi var.  Yeşil Kart'ın ilk alındığı tarihten itibaren vize süresi bitene kadar vatandaşın primi devlet tarafından ödenecek.

Bu süre içinde vatandaş gelir testine tabi tutulmuş olacak. Şayet vatandaşın gelirinin, asgari ücretin üçte birinden az olduğu belirlenirse, primi devlet tarafından ödenecek.

Bundan sonra bu kişilerin her ay gelir durumu düzenli olarak kontrol edilecek. Gelir durumu değişirse bilgi otomatik olarak ilgili birimlere iletilecek.

HERKESE SAĞLIK

Genel  Sağlık Sigortası ile 18 yaş ve altındaki tüm çocuklar koşulsuz olarak tüm sağlık hizmetlerinden yararlanabiliyor.

İŞLEMLER AVUÇ İÇİ İZİYLE OLACAK

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), yeni bir güvenlik sistemini devreye alacak. 2012'den itibaren tüm hastane ve sağlık birimlerine gelen vatandaşlar, sağlık hizmetlerinden yararlanabilmek için kimliklerini 'avuç içi izi- damar tanıma' sistemiyle kanıtlamak zorunda olacak. SGK, kişilerin avuç içi izi-damar yapısı üzerinden biyolojik şifrelerini çıkartarak, bu şifrelerle işlem yapacak.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA