• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yerli otomobil imkansız değil
25 Kasım 2012 Pazar 15:55

Yerli otomobil imkansız değil

Obama'nın teknoloji danışmanı Brobst, teknoloji ve üretim alanlarında gelişen Türkiye'nin yerli otomobil markasının kesinlikle imkansız olmadığını belirtti.

Başkanlık seçimlerinden sonra ilk ziyaretini Türkiye'ye yapan ABD Başkanı Barack Obama'nın Teknoloji ve İnovasyon Danışmanı Stephen Brobst, Türkiye'nin yerli otomobil hedefinin sıradan bir mühendisliğe dayanmaması gerektiğini belirtti.

Türkiye'nin yerli otomobil üretme hedefinin ne denli uğraş gerektiren bir iş olduğunun farkında olduğunu anlatan Brobst, ''Türkiye'den çok zeki insanlarla birlikte çalışıyorum. Türkiye'de insanlar yerli otomobili üretmenin gerçekten büyük miktarda finansman gerektirdiğinin farkında. Tabi bunu gerçekleştirmek hükümetin kararına kalmış durumda. Fakat ben yerli otomobil hedefinin kesinlikle imkansız olmadığının düşünüyorum'' yorumunu yaptı.

Türkiye'nin yerli otomobil üretme yarışında yalnız olmadığını söyleyen Brobst, ''Kendi otomobillerini üretmek, geliştirmek isteyen başka ülkeler de var. Bu konuda bir yarış söz konusu. Örneğin İspanya bu yılın başında sürücüsüz aracın demosunu oluşturdu. Google'ın da bu konuda yatırımları var. ABD'de hükümet bu konudaki araştırma ve geliştirme projelerine genelde direk dahil olmaktansa özel sektörün adım atmasını destekliyor'' ifadelerini kullandı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA