• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yerel Ekonomiler Kongresi Konyada
24 Mayıs 2011 Salı 10:07

Yerel Ekonomiler Kongresi Konya'da

Türkiyede yerel yönetimlerin iktisadi sorunlarının tartışıldığı Yerel Ekonomiler Kongresinin 3üncüsü Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek

Türkiye’de yerel yönetimlerin iktisadi sorunlarının tartışıldığı “Yerel Ekonomiler Kongresi”nin 3’üncüsü Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. 26–28 Mayıs 2011 tarihleri arasında Konya Bera Otel’de düzenlenecek olan kongreye alanında uzman Türkiye’nin dört bir yanından önemli akademisyenler ve yerel yönetimlerde görev alan üst düzey yöneticiler katılacak.

Kongrenin temel amacının, bilim adamları, uygulamacılar ve üniversiteler dışındaki araştırmacılar ile ekonomiye katkıda bulunan birimlerin yerel ekonomi ile ilgili gelişmeleri değerlendirip, yerel işletmelerin ve kurumların iktisadi yapıları, mevcut durumları, sorunları ve çözüm önerilerini masaya yatırmak olduğu belirtildi. Kongrede ayrıca yerel yönetimlerin ekonomik işleyişi ile ilgili uygulamalı ve teorik bilgilerin de ele alınacağı vurgulandı.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müşavir vekili Dr. Hüsnü Tekin ile Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman’ın da söyleşi yapacağı açılış programının, 26 Mayıs 2011 perşembe günü saat 10.00’ da başlayacağı belirtildi. Kongre süresince ‘Yerel Ekonomilerin Tarihsel Gelişimi’,  ‘Yerel Ekonomilerin Yapısı’ ve ‘Sosyo-ekonomik Yapılar’ tartışılacak. 3 gün sürecek ve 9 ayrı oturumda gerçekleştirilecek kongrede toplam 32 bildiri sunulacak.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA