• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yerel basının sorunları Şahine iletildi
17 Mart 2010 Çarşamba 18:24

Yerel basının sorunları Şahin'e iletildi

Konya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyeleri ile yerel gazete ve televizyonların yöneticilerinden oluşan heyet, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'e sorunlarını iletti.
Konya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyeleri ile yerel gazete ve televizyonların yöneticilerinden oluşan heyet, Ankara'da başta Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin olmak üzere görüştüğü yetkililere yerel basının sorunlarını iletti. 
    
Heyet ilk olarak Cumhurbaşkanı vekili ve TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'i ziyaret etti. Şahin'in Divan Salonu'nda kabul ettiği heyet adına konuşan Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, yerel basının demokrasinin teminatı olduğunu ve çok önemli bir kamu görevini yürüttüğünü vurguladı.
     Yerel basının ekonomik krizden etkilendiğini aktaran Özdemir, yerel basının yaşadığı sorunlar, çözüm yolları ve Konya yatırımlarına ilişkin iki dosyayı Şahin'e sundu.
     Heyete oldukça geniş zaman ayırarak uzun süre sohbet eden Şahin, kendisine sunulan dosya ile yakından ilgileneceği müjdesini verdi. Şahin, ''Konyalı gazetecilerin birlik ve beraberlik içinde hareket etmeleri ve gerek yerel basının gerek Konya'nın sorunlarına çözüm bulmak için tek vücut halinde hareket etmeleri beni gururlandırdı. Hepiniz birbiriniz ile rakip olmanıza rağmen böylesine güzel bir birliktelik sağlamanız örnek alınması gereken bir davranış. Bu birlikteliğiniz bozulmasın. Sizlerin bu gayreti karşısında ben de sorunlarınızın çözümü için gerekli tüm birimler ile bizzat görüşüp dosyanızı kendi imzamla göndereceğim'' dedi.
    
     -AA ZİYARETİ-
    
     Gazeteci heyeti Şahin'den sonra Anadolu Ajansı Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hilmi Bengi'yi makamında ziyaret etti. Oeyet burada da ilgi ile karşılandı. Genel Müdür Bengi de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Konya basınının sorunlarının çözümü için üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını söyledi.
     Konya basınını temsilen Ankara'ya giden heyet Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü'nün ardından Türkiye Şoförler Federasyonu Genel Başkanı ve Samsun Esnaf Odaları Birlik Başkanı Fevzi Apaydın, Federasyon Genel Başkan vekili Konya Esnaf Odaları Birlik Başkanı Bekir Duvarcı'nın davetlisi olarak Türkiye Şoförler Federasyonu Genel Merkezi'ne gitti.
    
     -TESK ZİYARETİ-
    
     Burada Apaydın ve Duvarcı ile uzun süre sohbet eden heyet kendileri için verilen öğle yemeğine katıldı ve istişarede bulundu. TBMM İdare Amiri ve Konya Milletvekili Orhan Erdem'in de bulunduğu yemekte konuşan Apaydın, ''Konyalı heyeti burada ağırlamaktan mutluluk duydum. Bizler her ne kadar Ankara'da bulunsak da Konya'nın bizim gözümüzde ayrı bir yeri var. Bekir Duvarcı başkanımız ile birlikte bizlere ilettiğiniz sorunların çözümü için yapabileceğimiz ne varsa yapacağız. Bundan sonra da Konya'dan gelecek olan tüm arkadaşlara kapımız açık olacak'' dedi.
     Özdemir, burada yaptığı konuşmada, gittikleri her yerde ilgi ile karşılanmalarının kendilerini sevindirdiğini söyledi.
    
     -TSE ZİYARETİ-
    
     Öğleden sonrada Konya Sanayi Odası Başkanı ve Türk Standartları Enstitüsü Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil'i de ziyaret eden heyet aynı dosyadan Büyükhelvacıgil'e de vererek sorunların çözümü için destek istedi. Konyalı gazetecilerin ziyaretinden mutluluk duyduğunu söyleyen Büyükhelvacıgil, ''Konya?da her fırsatta birlikte olduğumuz heyeti burada görmekten mutluluk duydum. Sizler her zaman bizlerin yanında yer aldınız. Biz de gerek Konya'nın gerek yerel basının sorunlarının çözümü konusunda üzerimize düşen görevi yapmaya hazır olduğumuzu söylemek isterim'' dedi.
    
     -MADEN İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ZİYARETİ-
    
     Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir ve beraberindekilerin bir sonraki ziyaret durağı ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü oldu. Burada Genel Müdür Hamdi Yıldırım ile uzun süre sohbet etme imkanı bulan heyet, hazırladığı dosyadan Genel Müdür Yıldırım'a vererek destek istedi.
     Yıldırım, ''Konya'dan gelen heyeti ağırlamaktan büyük mutluluk duydum. Gerek Konya'nın gerek yerel basının sorunlarının çözümü için tek vücut olan sizleri bu dayanışmanız ve gayretiniz için kutlamak isterim. Bize sunduğunuz dosyayı inceleyeceğim ve çözümü konusunda yapabileceğimiz ne varsa yapacağız'' diye konuştu.
    
     -TBMM'DE YEMEK-
    
     Ankara ziyaretinde son olarak yeniden Meclise gelen heyet, AK Parti Konya Milletvekili TBMM İdare Amiri Orhan Erdem'in organize ettiği ve AK Parti Konya Milletvekillerinin bulunduğu akşam yemeğine katıldı.
     Yemeğin ardından Ankara'ya yapılan ziyareti değerlendiren Erdem, ''Konya'dan gelen heyet ile yaptığımız istişareler oldukça verimli geçti. Buraya kadar gelerek bizimle sorunlarını paylaşan heyete teşekkür ediyorum. Yerel basının sorunlarının yanı sıra Konya'nın da sorunlarının ele alındığı ziyaretler oldukça samimi ve sıcak bir ortamda gerçekleşti. Bizlere ilettiğiniz dosyada yer alan sorunların çözümü için Konya Milletvekilleri olarak seferber olacağız'' diye konuştu.
     Ankara'ya giden gazeteci heyetinde Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi ve Merhaba Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan, Anadolu Ajansı Bölge Müdürü Ersin Altınsoy, Hakimiyet Gazetesi Sahibi Yusuf Gürbüz, Konya Postası Sahibi Ömer Kara, Anadolu Manşet Gazetesi Sahibi Sabri Altun, Memleket Gazetesi Sahibi Adem Alemdar, SUN TV Sahibi Esat Duysak, Yeni Şafak Gazetesi Bölge Temsilcisi Lokman Koyuncuoğlu, Konya Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Turan, ÜNTV Haber Müdürü Selman Selim Akyüz ve Merhaba Gazetesi Muhabiri Ali Sait Öge yer aldı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA