• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yeniliklere direndiler!
02 Ekim 2013 Çarşamba 09:12

Yeniliklere direndiler!

Demokratikleşme paketini eleştiren muhalefete cevap veren Başbakan Erdoğan 'Er ya da geç millet bu muhalefet partilerini değiştirecek, bugüne kadar değiştirdiği gibi, değişime zorlayacaktır' dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, Yurtdışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Sektörü Değerlendirme Toplantısı ve Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada, demokratikleşme paketini eleştiren muhalefete sert tepki gösterdi.

Erdoğan, 'Bu reform paketi önceki reformlarımız gibi Türkiye'de siyasete, demokrasiye, iç barışa, huzura, özellikle de kardeşliğimize çok önemli katkılar sağlayacak. Demokratikleşme paketi tüm alanlarda olduğu kadar ekonomide de Türkiye'nin önünde yeni bir ufuk açılmasını sağlayacak. Zira demokrasi ekonomiyle atbaşıdır, biri ileri biri geri olmaz, Bunun atbaşı gitmesi lazım. Biz 11 yıldır buna gayret ettik, bunu başardık. Demokrasi güç kazandıkça ekonomi de güç kazandı. Bu sayede ekonomiyi 11 yıl içinde üç kattan fazla büyüttük' dedi.

YENİLİKLERE DİRENDİLER

Erdoğan, 'Dünyanın hiçbir yerinde yenilikleri eleştiren, yenilikler karşısında duran bir muhalefet yoktur. Normal olan muhalefetin reform iradesi ortaya koyması, iktidarın bunu frenlemesidir. Senin reforma yönelik attığın bir adım, bir teklif var mı bunu ortaya koy. Bizde iktidar reform iradesi ortaya koyarken buna sürekli ivme kazandırırken aynı zamanda sürekli frene basan, sürekli engel çıkaran, hendek kazan bir muhalefet var' diye konuştu.

TAVIRLARINI EZBERLEDİK

Demokratikleşme paketini açıklarken, muhalefetin tutumu hakkında bazı öngörüleri olduğunu anımsatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Artık muhalefetin nerede ne diyeceğini, neye nasıl kulp takacağını, nasıl eleştireceğini az çok ezberledik. Nitekim muhalefet temsilcileri tam da tahmin ettiğimiz gibi pakete kulp takmaya, eleştirmeye, paket üzerinden o bildik korku senaryolarını tekrar etmeye başladılar. Kendilerini yeni argümanlar üretme konusunda bile zorlamıyor, buna dahi zahmet etmiyorlar.'

Kötümserlik hastalığını milletimiz değiştirecek

Başbakan Erdoğan, 'Paketle ilgili ortaya konulan senaryoların tamamı asılsızdır. Üretilen korku senaryolarının tamamı içi boş iddialardır. Türkiye'nin hiçbir başarısıyla sevinemeyen, hiçbir gururunu paylaşamayan, baştan aşağı kötümserlik hastalığına tutulmuş bir muhalefet ne yazık ki demokratikleşmede atılan adımlarda karşısında da milletin sevincini, gururunu paylaşamıyor. Dünyanın gerekleri neyse, milletimiz neyi hak ediyorsa Türkiye'yi hangi seviyeler bekliyorsa hak ediyorsa biz onu yapacak, onun mücadelesini vereceğiz' dedi. Başbakan, 'Er ya da geç millet bu muhalefet partilerini değiştirecek, değişime zorlayacaktır. Muhalefet partileri en az iktidar kadar, en az millet kadar değişime açık olduğunda inanın Türkiye'nin standartları o zaman çok daha ileriye gidecektir' diye konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA